Ibu mentua baik hati, sanggup upah kren angkut menantu baru bersalin naik tingkat 7

Ibu mentua baik hati, sanggup upah kren angkut menantu baru bersalin naik tingkat 7

Ibu mentua baik hati, sanggup upah kren angkut menantu baru bersalin naik tingkat 7. Seorang wanita di China, baru-baru ini, mengupah kren untuk membawa pulang menantunya yang baru sahaja melahirkan secara pembedahan ke rumah mereka di tingkat tujuh sebuah bangunan, melaporkan South China Morning Post.

Menantunya telah dibenarkan keluar dari hospital pada penghujung Mac yang lepas, sebelum mereka pulang ke rumah di Shenyang, wilayah Liaoning, timur laut China.

Kerana bangunan tersebut tidak dilengkapi dengan lif, wanita yang dikenali sebagai Wang itu bimbang tentang keadaan menantunya jika dia terpaksa menaiki tangga.

Ibu mentua baik hati, sanggup upah kren angkut menantu baru bersalin naik tingkat 7

Oleh itu, dia meminta anaknya untuk menghubungi syarikat kren supaya mereka boleh menggunakan jentera tersebut.

Dalam video yang viral yang dimuat naik oleh Wang di Douyin, seorang pekerja kren dapat dilihat membantu seorang wanita muda menaiki pelantar, sementara jentera tersebut mengangkat mereka ke balkoni rumahnya.

“Saya sangat gembira mempunyai cucu. Menantu perempuan saya sudah keluar dari hospital dan pulang dengan bantuan kren.
“Saya ingin membuatkan menantu saya gembira dan membantunya kekal sihat. Saya berniat untuk memanjakannya sebanyak yang saya boleh.
“Dia telah menjadi anggota keluarga kami selepas berkahwin dengan anak saya. Jika kita tidak menjaga mereka, siapa lagi?” kata Wang dalam kapsyen Douyin.
Pemilik kren tersebut mengatakan bahawa itu adalah kejadian pertama sepanjang 15 tahun penglibatannya dalam perniagaan tersebut.

“Kren kami mampu mencapai ketinggian 30 meter dan dapat menanggung berat ratusan kilogram. Tiada masalah dari segi keselamatan,” kata pemilik tersebut.

Trend yang melibatkan keluarga yang lebih berusaha untuk menjaga wanita selepas bersalin kerap menjadi perbualan di media sosial China.

Baca Lagi:
Keluarga bernazar di Tanah Suci Makkah, budak 7 tahun selamat jadi tunangan orang
Wanita tergelincir ketika cat kubur, sekelip mata muka bertukar jadi putih separuh, netizen minta maaf sebab tergelak
Punca stesen minyak sesak, suami isi minyak, isteri shopping dalam kedai
CATEGORIES