Selepas dipecat dari UMNO, Noh Omar kembali kepada kerja lama

Selepas dipecat dari UMNO, Noh Omar kembali kepada kerja lama

Selepas dipecat dari UMNO, Noh Omar kembali kepada kerja lama. Bekas Pengerusi Barisan Nasional (BN) Selangor, Tan Sri Noh Omar aktif kembali dalam bidang guaman apabila menerima semula tauliah sebagai seorang peguam bela dan cara.

Noh yang juga merupakan bekas Ahli Parlimen Tanjong Karang di laman Facebooknya memaklumkan, beliau menerima tauliah itu di bawah Akta Profesion Undang-Undang 1976.

Selepas dipecat dari UMNO, Noh Omar kembali kepada kerja lama

“Alhamdulillah saya diterima semula menjadi peguam bela dan peguam cara untuk menjalankan tugas di Mahkamah Persekutuan, Mahkamah Rayuan, Mahkamah Tinggi, Mahkamah Seksyen dan Mahkamah Majistret.
“Semoga semuanya dipermudahkan. Mohon sahabat semua doakan saya. Terima kasih,” katanya dalam hantaran di media sosial itu pada Khamis.

Noh sebelum menceburi bidang politik pernah terlibat dalam firma guaman Ahmad Famy & Noh dan menjadi calon Ahli Parlimen Tanjong Karang pada Pilihan Raya Umum (PRU) 1999 dan kemudian menyandang kerusi itu sehingga PRU 2022.

Bagaimanapun bekas Ahli Parlimen Tanjong Karang selama enam penggal itu digugurkan UMNO pada PRU November lepas sebelum dipecat oleh Presiden UMNO, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Baca Lagi:
“Dah 3 kali kahwin cerai, sekarang umur aku 55 tahun masih ramai lelaki datang dekat”
“Isteri terkejut tahu tabiat pelik suami, selama ni dia selalu ludah dalam air minuman aku”
Lama menghilang, Raja Bomoh kembali gemparkan Malaysia dengan buat ‘magic’ daun pisang bertukar jadi duit RM50
CATEGORIES