PAS tak sokong gerakan boikot KK Super Mart – Ketua Dewan Ulamak Pas Pusat

PAS tak sokong gerakan boikot KK Super Mart – Ketua Dewan Ulamak Pas Pusat

PAS tak sokong gerakan boikot KK Super Mart – Ketua Dewan Ulamak Pas Pusat. Pengumuman Datuk Ahmad Yahya, Ketua Dewan Ulamak PAS Pusat, menegaskan bahawa PAS tidak menyokong gerakan memboikot KK Super Mart berhubung isu stoking yang memaparkan kalimah ALLAH.

Beliau menjelaskan bahawa walaupun terdapat perbezaan pendapat dalam parti, PAS tidak membenarkan penyalahgunaan kalimah ALLAH.

Baginya, isu boikot KK Super Mart tidak sepatutnya disamakan dengan gerakan menolak entiti perniagaan Israel, kerana ia tidak berkait secara langsung.

PAS tak sokong gerakan boikot KK Super Mart - Ketua Dewan Ulamak Pas Pusat

PAS tidak mengambil pendekatan untuk memboikot dan menekankan keperluan bagi tindakan tegas terhadap individu yang bertanggungjawab.

Komen tersebut dibuat semasa Majlis Mahabbah Media dan Berbuka Puasa bersama Dewan Ulamak PAS Pusat di Hotel Grand Barakah, Ampang. Pada 19 Mac, Ketua Pemuda UMNO, Dr Muhamad Akmal Saleh, menggesa umat Islam untuk memboikot KK Super Mart berhubung isu tersebut.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Merlimau itu menyatakan bahawa tindakan memboikot tidak melibatkan isu 3R, sebaliknya bertujuan untuk mempertahankan kesucian agama Islam yang telah dihina.

Dalam ulasannya, Ahmad juga tidak menolak kemungkinan adanya tangan ‘ghaib’ yang sengaja mencetuskan isu perkauman dan agama berkaitan dengan kalimah ALLAH.

Baca Lagi:
Duit hilang dalam akaun bank jangan panik! Ini yang perlu anda buat supaya dapat balik duit hilang
“Jangan malukan mak, delete lagu tu”- Bonda Aliff Syukri bersuara selepas tengok video lagu raya terbaru
Nabi tak pernah panggil kafir di hadapan orang kafir -UAI
CATEGORIES