Bos Cina bagi bonus raya 2 bulan kepada pekerja Melayu serta hadiah rumah dan kereta

Bos Cina bagi bonus raya 2 bulan kepada pekerja Melayu serta hadiah rumah dan kereta

Bos Cina bagi bonus raya 2 bulan kepada pekerja Melayu serta hadiah rumah dan kereta. Nama seorang ahli perniagaan, Sunny Seow, menjadi bualan hangat apabila memberikan ganjaran dua bulan bonus dan cuti Hari Raya selama seminggu kepada dua pekerja berbangsa Melayu.

Menurut laporan Weird Kaya, dua pekerja Melayu tersebut telah bekerja selama 12 tahun dan Seow mengingatkan kenangan permulaan pekerjaan mereka sehingga mencapai jawatan semasa yang mereka pegang.

Kedua pekerja bermula dengan menerima gaji hanya RM900 sebulan, namun kini keduanya memperoleh RM5000 sebulan.

Bos Cina bagi bonus raya 2 bulan kepada pekerja Melayu serta hadiah rumah dan kereta

Seow juga menyatakan bahawa dia menjaga kebajikan dua pekerjanya dengan menyediakan perumahan dan pengangkutan yang meningkatkan kualiti hidup mereka secara ketara.

“Mereka baru berusia 16 tahun ketika menyertai pasukan saya. Saya juga telah memberikan mereka sebuah rumah dan sebuah kereta. Kini, salah seorang daripada mereka mempunyai keluarga dengan dua anak. Saya telah mengubah hidup mereka, membantu mereka keluar dari kemiskinan.”
“Saya berterima kasih kepada mereka atas kesetiaan mereka selama 12 tahun ini. Mereka mungkin tidak memperoleh banyak, tetapi mereka masih membuatnya berfungsi. Semoga mereka berjaya!”

Hantaran tersebut telah meraih lebih daripada 1.9 ribu likes dan 113 kongsi, dengan kebanyakan orang terharu dan kagum dengan tindakan baik hati Sunny.

Baca Lagi:
“Jangan malukan mak, delete lagu tu”- Bonda Aliff Syukri bersuara selepas tengok video lagu raya terbaru
Ini alasan warga Israel masuk Malaysia bawa senjata
“Aku hairan suami tak tukar baju selepas balik kerja, semasa dia tidur baju terselak, aku nampak kesan dekat dada”
CATEGORIES