Tengku Zafrul letak jawatan, tidak sehaluan dengan UMNO Selangor

Tengku Zafrul letak jawatan, tidak sehaluan dengan UMNO Selangor

Tengku Zafrul letak jawatan, tidak sehaluan dengan UMNO Selangor. Ketua UMNO Bahagian Kota Raja, Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz telah mengumumkan penarikannya dari jawatan Bendahari UMNO Selangor.

Melalui siaran di laman Facebooknya pada hari Isnin, Tengku Zafrul menyatakan bahawa usaha pemulihan parti di negeri tersebut terlihat hambar dan tidak sejajar dengan tema yang diterapkan di UMNO pusat.

“Saya sendiri menyaksikan bagaimana Presiden Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi dan kepimpinan pusat berusaha tanpa henti merancang untuk memulihkan parti di peringkat nasional.

Tengku Zafrul letak jawatan, tidak sehaluan dengan UMNO Selangor

“Namun, walaupun perancangan pusat begitu hebat, pelaksanaannya di Selangor tidak seiring malah terdapat ketidaksepakatan dengan tema yang ditekankan di peringkat pusat,” katanya.

Menteri Perdagangan Antarabangsa (MITI) itu menjelaskan bahawa pendekatan dan prinsip yang beliau amalkan adalah mudah, iaitu jika tidak dapat menyumbang kepada perubahan positif atau penambahbaikan, beliau tidak sepatutnya mengekalkan jawatan tersebut.

“Sebaliknya, lebih baik saya melepaskan jawatan untuk diisi oleh seseorang yang boleh menyumbang secara lebih efektif,” jelasnya.

Menurut beliau, Selangor merupakan sebuah negeri yang amat penting bagi mana-mana parti politik yang ingin mempunyai pengaruh.

“Keberagaman demografi dengan majoriti Melayu Bumiputera, bersama dengan keseimbangan antara bandar dan luar bandar, mencerminkan dinamika yang lebih meluas dari Malaysia.”

“Kecepatan pertumbuhan ekonomi sentiasa menjadikan Selangor sebagai pusat aktiviti,” katanya.

Tambah Tengku Zafrul, semasa dilantik sebagai ahli Majlis Kerja Tertinggi UMNO dari Selangor dan ditugaskan sebagai Bendahari UMNO Selangor lebih dari setahun yang lalu, beliau telah menetapkan satu matlamat utama iaitu untuk menyumbang kepada kemajuan UMNO di negeri tersebut.

Baca Lagi:
Nabi tak pernah panggil kafir di hadapan orang kafir -UAI
“Aku hairan suami tak tukar baju selepas balik kerja, semasa dia tidur baju terselak, aku nampak kesan dekat dada”
Duit hilang dalam akaun bank jangan panik! Ini yang perlu anda buat supaya dapat balik duit hilang
CATEGORIES