Warga asing minta bayaran parkir tidak masuk akal di tepi jalan Zoo Negara

Warga asing minta bayaran parkir tidak masuk akal di tepi jalan Zoo Negara

Warga asing minta bayaran parkir tidak masuk akal di tepi jalan Zoo Negara. Tindakan mengenakan caj parkir kenderaan dibahu jalan dengan harga ‘tidak masuk’ akal di Zoo Negara dikecam ramai.

Menerusi video yang tular di aplikasi TikTok itu memperlihatkan dua orang warga asing mengenakan bayaran sehingga RM10 tersebut terhadap pemandu yang meletakkan kenderaan di sekitar bahu jalan kawasan berkenaan.

Video yang dimuat naik oleh pengguna TikTok Anak Radzon itu meminta agar pihak bertanggungjawab untuk mengambil tindakan sewajarnya terhadap pihak Zoo Negara yang dikatakan mengenakan caj tersebut.

Warga asing minta bayaran parkir tidak masuk akal di tepi jalan Zoo Negara

“Parkir tepi jalan, area Zoo Negara arahan daripada pihak Zoo Negara mohon Majlis (Majlis Perbandaran Ampang Jaya) siasat,” katanya.

Rata-rata pengguna media sosial juga meminta agar pihak berkuasa tempatan melakukan siasatan terhadap isu berkenaan.

@mrredzul Di tepi jalan sekitar Zoo NEGARA. menunggu tidak boleh ? parking boleh , RM 10 ! @mpajofficial #fypシ゚viral #fypシ #fypindonesia #fypage #fypageシ #fyppppppppppppppppppppppp #fypviral #fypforyou #fypforyoupage #fypinfo #fypsounds #fypsarawak #fypmalaysia #fyptiktok #fypdongggggggg #fyp ♬ original sound – Anak Radzon

“Kena siasat, kadang-kadang warga tempatan yang suruh mereka. Pihak berwajib sila ambil perhatian,” kata Zalilah.

“Mana kotak parkir kalau nak caj pun?,” Yeron Yaziz.

“Saya dah kena nak tak nak kena bayar, kalau tak dia suruh keluar dari situ fikir nak bawa anak masuk zoo je, tapi terkejut parkir RM10, nak masuk zoo pun jauh,” ujar Tiey.

Baca Lagi:
Mengajar tanpa tauliah, pengasas Kumpulan Zikir Asmaul Husna dijel setahun denda RM3,000
Umum keluar UMNO, rupanya belum jadi ahli UMNO
Banglo mewah milik 10 selebriti Malaysia yang buat orang ramai terkejut, rumah Shuib paling gempak
CATEGORIES