Selepas Jep cerita hal sebenar, Shuib mula bersuara..

Selepas Jep cerita hal sebenar, Shuib mula bersuara..

Selepas Jep cerita hal sebenar, Shuib mula bersuara… Selepas dua minggu bersiaran menerusi program Ubi Superstar Live, pelawak dan penyampai radio Suria FM, Shuib mengakui dia berasa sedikit kekok untuk menghiburkan peminat selepas beberapa tahun berehat.

Menurut Shuib, bergandingan dengan ahli baharu bukan suatu perkara yang mudah termasuk untuk mendapatkan keserasian bersama ahli-ahli yang lain.

Selepas Jep cerita hal sebenar, Shuib mula bersuara..

“Hampir dua tahun saya tidak terlibat dalam sebarang program pentas atau persembahan live begitu, jadi memang agak sukar untuk kembali beraksi.

“Tambah lagi dengan gandingan orang baharu yang sebelum ini saya memang tidak pernah bekerjasama.

“Jadi, saya cuba habiskan banyak masa bersama rakan-rakan lain supaya wujud keserasian antara kami,” kata Shuib kepada MH.

Shuib ditemui ketika acara Konsert Jelajah Suria yang berlangsung di ruang legar Tropicana Gardens Mall, Petaling Jaya pada Sabtu.

Selain Shuib, Ubi Superstar Live turut disertai Ajak serta kumpulan Ubi yang dianggotai Fad, Sharif dan Namie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shuib Sepahtu (@shuibsepahtu)

Bapa kepada empat cahaya mata itu juga meminta penonton tidak membanding-bandingkan program Ubi Superstar Live dengan Sepahtu Reunion.

“Tidak adil jika penonton hendak bandingkan program ini dengan rancangan Sepahtu Reunion kerana ia sudah berada dalam kedudukan tersendiri.

“Saya bersama Sepahtu Reunion selama lima tahun, jadi keserasian itu memang sudah ada. Apa sahaja yang kami buat menjadi di atas pentas,” katanya lagi.

Sementara itu, Shuib turut diminta mengulas mengenai sesi siaran langsung TikTok di mana salah seorang anggota Sepahtu mengatakan sebelum ini dia pernah memujuk Shuib untuk kembali menyertai program Sepahtu Reunion.

Shuib sebaliknya mengatakan sesi pujuk-memujuk itu tidak pernah berlaku dan rakan-rakan kumpulan terdahulunya mengetahui punca kenapa dia tidak mahu kembali menyertai program tersebut.

“Saya pun pelik kerana sebelum ini tidak ada sesi pujuk memujuk seperti didakwa. Mereka tahu kenapa saya tidak boleh ke arah itu (menyertai Sepahtu Reunion).

“Mereka kenal saya, kalau saya kata tidak, maka ia tidak akan berlaku,” jelasnya lagi.

Baca Lagi:
Tersentuh hati “Makcik” pakai maskot demi mencari rezeki yang halal di ibu kota
Cuti sakit pekerja boleh dipinda jika mendatangkan kerugian syarikat
Tak puas hati aksi lucah, Jep kongsi cerita sebenar kenapa Shuib tidak lagi bersama Sepahtu Reunion Live
CATEGORIES