‘Orang kaya dalam Malaysia ni ramai’-Ini sebab kenapa Kak KM simpan emas banyak-banyak dalam rumah

‘Orang kaya dalam Malaysia ni ramai’-Ini sebab kenapa Kak KM simpan emas banyak-banyak dalam rumah

‘Orang kaya dalam Malaysia ni ramai’-Ini sebab kenapa Kak KM simpan emas banyak-banyak dalam rumah. Kira-kira beberapa minggu yang lalu, satu kes telah menjadi tular apabila rumah seorang usahawan wanita terkenal telah dirampas dan dilaporkan mengalami kerugian sebanyak RM3.5 juta.

Rumah usahawan tersebut telah dimasuki oleh penyamun dan barang-barang berharga seperti jongkong emas dan beg tangan telah dicuri. Selepas insiden tersebut, usahawan tersebut, Liana Rosli atau lebih dikenali sebagai Kak KM, menyatakan bahawa dia kini sedang pulih walaupun masih mengalami trauma dan fobia susulan daripada kejadian tersebut.

Dalam pada itu, Kak KM menjelaskan bahawa sebahagian barang yang dicuri telah berjaya dipulangkan semula. Malah, dia juga menafikan dakwaan bahawa pihak media tersebut yang pernah melawat ke rumahnya sebelum ini menjadi punca rompakan tersebut berlaku.

'Orang kaya dalam Malaysia ni ramai'-Ini sebab kenapa Kak KM simpan emas banyak-banyak dalam rumah

Kak KM juga turut mengucapkan terima kasih kepada pihak Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang cekap dan amanah dalam menjalankan tugas mereka serta berjaya menangkap suspek dan mengembalikan semula barang-barang berharganya.

“Semua barang telah berjaya dipulangkan kecuali wang tunai dan beberapa beg berjenama. Alhamdulillah, Ya Allah, terima kasih kerana Engkau telah mengabulkan doa Kak KM kerana ini merupakan rezeki yang benar-benar halal dan hasil titik peluh Kak KM.”

Menjawab dakwaan segelintir pihak yang menyatakan bahawa dia berani menyimpan barang bernilai di dalam rumah sendiri berbanding di bank, Kak KM menegaskan bahawa bank untuk menyimpan emas sudah penuh dan tiada tempat untuknya.

“Sebenarnya, kita hendaklah meletakkan emas kita di dalam bank, tetapi semua tempat sudah penuh. Bukan hanya barang milik Kak KM yang penuh, tetapi orang-orang kaya di Malaysia ini banyak, jadi tempat untuk Kak KM tidak ada, jadi semua bank sudah penuh.”

Ujarnya lagi, disebabkan trauma yang dialaminya, dia kini sedang dalam proses menukar semua pintu-pintu rumah, pagar, dan tingkap. Malah, dia juga merancang untuk berpindah rumah. Tambahnya, ini adalah kali pertama kejadian seumpama itu berlaku dalam hidupnya.

Baca Lagi:
“Jangan malukan mak, delete lagu tu”- Bonda Aliff Syukri bersuara selepas tengok video lagu raya terbaru
Nabi tak pernah panggil kafir di hadapan orang kafir -UAI
Duit hilang dalam akaun bank jangan panik! Ini yang perlu anda buat supaya dapat balik duit hilang
CATEGORIES