Kisah hidup Saiful Apek yang ramai orang tak tahu, pernah kena ‘sound’ kau tak layak!

Kisah hidup Saiful Apek yang ramai orang tak tahu, pernah kena ‘sound’ kau tak layak!

Kisah hidup Saiful Apek yang ramai orang tak tahu, pernah kena ‘sound’ kau tak layak! Nama Saiful Apek mempunyai tempat yang istimewa di hati kita semua. Siapa yang tidak mengenali pelakon dan pelawak ini?

Dia telah memulakan karier lakonannya sejak tahun 1994, banyak filem dan drama yang dibintanginya.

Dia juga terkenal dalam filem Senario. Namun selepas dia terlibat dalam kontr0versi pada tahun 2010, Saiful Apek banyak mendiamkan diri dari industri seni.

Kisah hidup Saiful Apek yang ramai orang tak tahu, pernah kena 'sound' kau tak layak!

Sejak Saiful Apek aktif sebagai pelakon dan pelawak, dia telah berjaya meriah 4 anugerah. Tahun lepas, dia juga memenangi anugerah sebagai Ikon Komedi Malaysia 2021.

Saiful Apek pernah melalui banyak saat pahit dan getir sepanjang menjadi seorang selebriti. Niatnya untuk memulakan kariernya di dalam industri perfileman bukanlah satu perkara yang mudah baginya kerana banyak yang perlu dikorbankan dari segi jiwa dan emosi.

Tetapi, disebabkan cabaran yang dia dilalui itulah yang menjadikan dirinya yang sekarang. Kini, Saiful Apek merupakan senior dalam industri seni. Dia juga dipandang tinggi oleh pelawak-pelawak baru.

VIDEO :

Namun, dia tetap memilih untuk merendah diri dan menganggap artis-artis lain sebagai rakan seperjuangan kerana sama-sama mencari rezeki.

KOMEN NETIZEN :

Kisah hidup Saiful Apek yang ramai orang tak tahu, pernah kena 'sound' kau tak layak!

Baca Lagi:
Pengalaman yang jarang orang dapat tengok, ikan paus lahirkan anak depan-depan
Kisah kedai dobi layan diri, walaupun sekarang musim hujan tapi tiada ramai orang
Pandai buat untung, lelaki beli 200 buah Land Rovers Defenders 8 tahun lepas, kini dijual semula harga bernilai RM1.16 juta sebuah
CATEGORIES