Syamsul Yusof dapat gelaran Datuk?, antara Ira Kazar dan Puteri Sarah siapa Datinnya..

Syamsul Yusof dapat gelaran Datuk?, antara Ira Kazar dan Puteri Sarah siapa Datinnya..

Syamsul Yusof dapat gelaran Datuk?, antara Ira Kazar dan Puteri Sarah siapa Datinnya… Kejayaan Syamsul Yusof dalam pembikinan filem Mat Kilau: Kebangkitan Pahlawan memang tidak dapat dinafikan lagi apabila filem tersebut berjaya meraih kutipan mencecah hampir 100 juta sejak ia mula ditayangkan sekitar pertengahan Jun lalu.

Petikkan dari yt kokoci tv, Pelik sebenarnya Kenapa dia tak dapat lagi pangkat Datuk tapi siapa lah saya nak persoalkn benda tu.

Syamsul Yusof dapat gelaran Datuk?, antara Ira Kazar dan Puteri Sarah siapa Datinnya..

Jika kekalkan filem macam mat kilau ini memang boleh dia dapat dan tak lama lagi Memang boleh dipanggil Datuk Syamsul.

Bercakap pasal Datuk jadi isteri dia akan dapat pangkat datin kalau diikutkan sepatunya kalau tak ada apa-apa masalah besar kemungkinan bangkai itu sampai dekat tangan putri Sarah tapi kita pun tahu macam mana rumah tangga meraka sekarang.

Tonton klip penuh disini,

Terbaru, Syamsul dilihat berada di pejabat Yang Dipertua Negeri Melaka Tun Seri Setia Dr Haji Mohd Ali bin Mohd Rustam.

InsyaAllah Melayu Islam Melaka akan dikenali diserata dunia melalui filem. Terima kasih Yang Dipertua Negeri Melaka Tun Seri Setia Dr. Haji Mohd. Ali bin Mohd. Rustam. Barakallah.

Kegigihan Syamsul dalam menghasilkan filem yang berkualiti merupakan faktor pengarah ini dilirik oleh beberapa pihak untuk mengangkat sejarah Melayu silam. Di samping pandai memilih barisan pelakon yang hebat, Syamsul dikatakan mempunyai kru yang mantap untuk penghasilan setiap filemnya.

Menerusi perkongsian beberapa foto ketika berada di pejabat Yang Dipertua Negeri Melaka, Syamsul seakan memberi bayangan bahawa akan ada projek tentang negeri Melaka yang sememangnya terkenal sebagai Bandaraya Bersejarah. Menurut Syamsul, Yang Dipertua Negeri Melaka memintanya untuk menekankan perpaduan antara Sultan, bendahara dan pahlawan Melayu dalam filem penghasilannya selepas ini.

Melihat daripada kejayaan Mat Kilau, warganet mula meneka bahawa mungkin akan ada filem tentang Kesultanan Melaka dengan tokohnya, Hang Tuah.

Baca Lagi:
Wanita terkilan ingatkan dapat hadiah dari suami lepas bersalin, rupanya suami belikan hadiah harijadi perempuan lain
Kerani dicurigai memiliki empat kenderaan mewah termasuk jenis Rolls-Royce Phantom yang berharga RM6 juta
Belanjawan 2023: Berita baik buat golongan B40, sumbangan wang tunai sehingga RM3,100
CATEGORIES