Latar belakang pendidikan calon PN cetus tanda tanya orang ramai

Latar belakang pendidikan calon PN cetus tanda tanya orang ramai

Latar belakang pendidikan calon PN cetus tanda tanya orang ramai. Poster mengenai biodata calon Perikatan Nasional (PN), Khairul Azhari Saut, 54, yang dikongsi telah menimbulkan tanda tanya terutama berkaitan dengan latar belakang pendidikan Pemangku Ketua BERSATU Hulu Selangor tersebut.

Berdasarkan maklumat yang tertera, beliau telah mendapat Diploma Eksekutif Pengurusan dari Universiti Malaya (UM) pada tahun 2019, diikuti dengan ijazah Sarjana Eksekutif Pengurusan Perniagaan dari Universiti Malaysia Pahang (UMP) dua tahun selepas itu.
Apabila ditanya tentang perkara ini, Khairul Azhari enggan mengulas lanjut, sebaliknya menegaskan bahawa beliau ingin memberikan tumpuan kepada kempen Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kuala Kubu Bharu yang sedang beliau sertai.

Latar belakang pendidikan calon PN cetus tanda tanya orang ramai

“Saya tidak ingin memberikan sebarang komen, saya mahu memberikan tumpuan kepada lawatan (menyahut cabaran daripada tiga calon lain) dengan cara yang adil,” katanya.

Sementara itu, Pengerusi PN Selangor yang juga Pengarah Pilihan Raya Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali, mengulas mengenai kelulusan Khairul Azhari dengan mengatakan bahawa hal tersebut tidak dipertikaikan kerana beliau memang telah mengikuti semua program pengajian yang dinyatakan.

“Keabsahan kelulusan itu tidak menjadi isu, kerana beliau memang telah menghadiri semua program pengajian yang terlibat.

“Sama ada kelayakan tersebut diiktiraf oleh Kementerian (Kementerian Pengajian Tinggi) bukan menjadi faktor penilaian bagi mana-mana pelajar atau individu yang mengikuti kursus tersebut.

“Bagi individu yang telah memiliki pengalaman kerja, mereka biasanya mengambil kursus eksekutif dalam jangka masa yang singkat untuk menumpukan perhatian kepada bidang tertentu,” katanya.

Latar belakang pendidikan calon PN cetus tanda tanya orang ramai

Mohamed Azmin menegaskan bahawa calon Perikatan Nasional (PN) memang mengikuti kursus pengurusan untuk meningkatkan kemahiran dan pengetahuan dalam bidang tersebut.

Pertandingan untuk Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kuala Kubu Bharu menyaksikan pertembungan antara calon Pakatan Harapan (PH), Parti Rakyat Malaysia (PRM), dan calon Bebas dengan Khairul Azhari mewakili PN.

PH menamakan Setiausaha Akhbar kepada Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Pang Sock Tao, sebagai calon mereka yang mewakili Kerajaan Perpaduan; Parti Rakyat Malaysia (PRM) diwakili oleh Hafizah Zainuddin, manakala Nyau Ke Xin mewakili calon Bebas.

Baca Lagi:
“Suami bagitahu dekat kekasih dia yang aku benarkan bermadu tapi dengan syarat, sekali menangis meroyan dia bila tahu syarat yang aku bagi”
Khas untuk yang suka kentut, doktor ini dedah 5 sebab kenapa kentut bau busuk
Isteri kerap kena jangkitan UTI, rupanya punca dari suami sebab selalu kencing tak basuh
CATEGORIES