Kisah pelajar tahfiz hilang 3 hari, Naufal hanya dengar suara orang memanggil namanya tapi tak nampak sesiapa

Kisah pelajar tahfiz hilang 3 hari, Naufal hanya dengar suara orang memanggil namanya tapi tak nampak sesiapa

Kisah pelajar tahfiz hilang 3 hari, Naufal hanya dengar suara orang memanggil namanya tapi tak nampak sesiapa. Pelajar tahfiz yang ditemukan pada Sabtu selepas tiga hari dilaporkan hilang di kawasan kebun getah di Kampung Tanjong Sejarah, Kampung Tawai, Gerik, Perak mendakwa terdengar suara orang memanggil namanya, namun tidak nampak sesiapa.

Berdasarkan kisah yang diceritakan Muhammad Naufal Adzimi, bapanya, Mohd Harriz Muhamed, 46, berkata anaknya yang berusia 17 tahun itu berada di kawasan sekitar tetapi tidak berupaya untuk menjumpai pasukan mencari dan menyelamat (SAR) sepanjang kehilangannya.

“Muhammad Naufal Adzimi juga tidak makan selama tiga hari dan hanya minum air parit yang terdapat di kawasan kebun itu,” kata Penolong Jurutera Majlis Daerah Gerik itu.

Kisah pelajar tahfiz hilang 3 hari, Naufal hanya dengar suara orang memanggil namanya tapi tak nampak sesiapa

Mohd Harriz berkata ketika kejadian, anak kedua daripada lima beradik itu keluar dari rumah pada awal pagi untuk menunaikan solat subuh di Masjid Jamek Gerik sebelum hilang dan tidak pulang.

Katanya, anaknya memberitahu ketika menunggang motosikal seorang diri, tiba-tiba dia hilang kawalan sebelum tidak sedarkan diri.

Mohd Harriz berkata usaha pencarian Muhammad Naufal Adzimi hanya menemukan motosikal ditungganginya di kawasan kebun berkenaan sebelum dia melaporkan kehilangan anaknya itu kepada pihak polis.

Menurutnya, Muhammad Naufal Adzimi yang mengalami beberapa kesan calar pada muka dan badannya kini masih menerima rawatan di Hospital Gerik dan berada dalam keadaan stabil.

Pada Sabtu, pasukan SAR melaungkan azan sebelum menemukan pelajar yang dikatakan mengalami kecelaruan minda itu dalam keadaan selamat pada pukul 10.49 pagi kira-kira dua kilometer dari lokasi motosikal yang ditinggalkan mangsa ditemukan.

Penolong Pengarah Bahagian Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat (JBPM) Perak, Sabarozi Nor Ahmad dilaporkan berkata lokasi berkenaan sebelum ini dibuat pencarian, namun kemungkinan situasi mangsa yang bergerak menyebabkan dia tidak dijumpai sebelum ini.

Terdahulu, operasi hari keempat diteruskan semalam (Sabtu) dengan kekuatan anggota 94 orang termasuk polis, unit K9 bomba, Agensi Pertahanan Awam Malaysia (APM) dan orang awam.

Baca Lagi:
“Aku dah booking bilik hotel RM4,500 untuk honeymoon dengan suami, sekali isteri pertama block semua kad kredit laki aku”
Jika lampu minyak berkelip, berapa km lagi kereta boleh pergi? Ikuti perkongsian Abang Haji ini…
“Baru 2 bulan kahwin, adik ipar kuat cemburu selalu bermanja dengan suami sampai ada sekali tidur sebelah suami”
CATEGORIES