“Janji muka masuk tv”- Lelaki siap bangga jadi pelakon extra ‘flash mod’ lagu raya Aliff Syukri dikecam netizen

“Janji muka masuk tv”- Lelaki siap bangga jadi pelakon extra ‘flash mod’ lagu raya Aliff Syukri dikecam netizen

“Janji muka masuk tv”- Lelaki siap bangga jadi pelakon extra ‘flash mod’ lagu raya Aliff Syukri dikecam netizen. Dalam keadaan ekonomi yang mencemaskan, ramai orang sanggup melakukan apa saja demi kelangsungan hidup. Mereka tidak kisah untuk menjadi pelakon tambahan atau melakukan perkara yang mungkin dianggap kurang mulia, asalkan mereka dapat mendapatkan wang yang mencukupi.

Baru-baru ini, seorang lelaki telah berkongsi pengalaman beliau di dalam sebuah kumpulan Facebook tentang menjadi seorang pelakon tambahan untuk seorang usahawan terkenal di Malaysia.

Dengan bangga, dia mendedahkan bahawa telah menjadi pelakon tambahan dalam satu flash mob di rumah usahawan tersebut dan mengaku sebagai salah seorang penyokong setia beliau.

"Janji muka masuk tv"- Lelaki siap bangga jadi pelakon extra 'flash mod' lagu raya Aliff Syukri dikecam netizen

Pada masa yang sama, dia berseloroh bahawa dia tidak kisah jika menerima kritikan yang pedas dari netizen selagi dirinya muncul di media massa.

Seperti yang dijangkakan, hantaran lelaki itu mendapat kecaman daripada netizen. Mereka mengecam tindakannya kerana sanggup mengorbankan maruah demi mendapatkan sedikit wang.

Ada yang berseloroh bahawa menunjukkan imej lelaki itu di televisyen untuk tujuan yang tidak bermakna bukanlah sesuatu yang patut dibanggakan.

“Janji dapat duit, sanggup buat perkara bodoh dan memperbodohkan diri pun tak apa. Asalkan dapat berseronok bersama. Kasihan,” komen seorang netizen.

“Standard B40 zaman sekarang… yang penting dapat duit,” kongsi seorang netizen.

“Walau dibayar RM5,000 pun, saya tidak akan melakukan perkara seperti ini,” kongsi seorang netizen yang lain.

vocket pelakon ekstra aliff syukri 1

Walau bagaimanapun, ada yang berpendapat tindakan lelaki itu masih boleh diterima selagi tidak melanggar prinsip agama. Bagi segelintir netizen, setiap individu mempunyai cara tersendiri untuk mendapatkan wang demi kelangsungan hidup.

Baca Lagi:
“Selamba hantar mesej, ‘you, kita kahwin jom?’”- Datuk Red cerita awal perkenalan dengan Adira Suhaimi curi tumpuan ramai
Duit kertas Ringgit Malaysia bakal bertukar warna-warni?
“Buat malu nama polis je”- Wanita dedah diganggu polis gatal di media sosial, siap hantar video kucing ‘kangkang’
CATEGORIES