Berang dapat ‘ang pows’ RM5, gengster Sarawak serang Ahli Parlimen Julau

Berang dapat ‘ang pows’ RM5, gengster Sarawak serang Ahli Parlimen Julau

Berang dapat ‘ang pows’ RM5, gengster Sarawak serang Ahli Parlimen Julau. Ahli Parlimen Julau, Larry Sng, baru-baru ini mendedahkan insiden mengejutkan yang dialaminya semasa membuat lawatan ke kawasannya sempena perayaan Tahun Baharu Cina.

Pada 11 Februari, Sng menghadiri sebuah rumah terbuka di kawasan tersebut, di mana dia berjumpa dengan beberapa samseng jalanan disifatkan olehnya sengaja mahu menimbulkan kekacauan.

Menurut Sng, kejadian itu bermula ketika samseng-samseng tersebut meminta ang pow daripadanya semasa rumah terbuka tersebut.

Berang dapat 'ang pows' RM5, gengster Sarawak serang Ahli Parlimen Julau

Bagaimanapun, Sng hanya mempunyai ang pow berisi RM5 untuk diberikan kepada kanak-kanak. Walaupun begitu, samseng-samseng tersebut tetap mengambil ang pow tersebut.
Kemudian, ketika Sng meninggalkan rumah seorang pegawai daerah, dia dikepung oleh empat samseng, termasuk ketua kumpulan tersebut, yang mengungkit bahawa jumlah ang pow yang diberikan terlalu kecil.

Mereka kemudian memaksa Sng untuk mengeluarkan RM500, yang kemudiannya dipindahkan ke dalam akaun bank salah seorang daripada samseng-samseng tersebut.

Keadaan semakin tegang apabila samseng-samseng tersebut enggan meninggalkan Sng dan mula bertengkar dengan penyokong beliau. Insiden ini mencapai kemuncaknya apabila salah seorang daripada penyokong Sng ditolak sehingga jatuh ke tanah.

Selepas insiden itu, Sng menerima maklumat bahawa samseng-samseng tersebut merancang untuk menyerangnya dan telah menyediakan senjata di dalam kereta mereka.

Menyedari akan bahaya yang dihadapi, Sng segera mengambil langkah untuk melindungi dirinya sendiri dan orang sekeliling dengan membuat laporan polis.

Dalam keterangannya, Sng mendakwa bahawa ketua kumpulan samseng tersebut mungkin mempunyai dendam terhadapnya atas insiden-insiden yang berlaku pada masa lalu, termasuk kerugian besar akibat berjudi semasa pilihan raya umum ke-15 (PRU15).

Menurut Ketua Polis Daerah Julau, Superintendan Andam Sulin, empat lelaki yang disyaki terlibat dalam insiden itu telah ditahan, setelah Sng membuat laporan polis pada hari sebelumnya. Siasatan masih diteruskan di bawah Seksyen 506 Kanun Keseksaan berhubung ugutan jenayah tersebut.

Baca Lagi:
Baru 2 hari masuk rumah sewa, wanita jumpa kain putih lusuh, lepas buang terus kena kacau, rupanya baju pontianak!
“Dunia ini ladang ujian”- Saya jaga suami hilang ingatan selepas kemalangan, lepas suami sihat, dia suruh saya cari lelaki lain
Penyamun terakhir dalam filem ‘Ali Baba Bujang Lapok’ yang masih tinggal, begini keadaan beliau sekarang
CATEGORIES