Sepuluh hari selepas terima kek hari jadi batu nisan, suami meninggal dunia

Sepuluh hari selepas terima kek hari jadi batu nisan, suami meninggal dunia

Sepuluh hari selepas terima kek hari jadi batu nisan, suami meninggal dunia. “Maafkan sayang. Niat hanya nak suruh berhenti merokok.”

Demikian ungkapan maaf daripada seorang wanita terhadap arwah suaminya yang meninggal dunia selepas 10 hari menyambut ulang tahun kelahiran.

Menerusi perkongsian wanita itu di TikTok, dia tidak menyangka gurauan menghadiahkan suaminya sebiji kek dengan hiasan batu nisan seolah-olah petanda awal sebelum pasangannya itu menghembuskan nafas tarakhir.

Sepuluh hari selepas terima kek hari jadi batu nisan, suami meninggal dunia

Menurutnya, tujuan hiasan seperti batu nisan diletakkan di atas kek semata-mata untuk memberi teguran agar suaminya berhenti merokok.

“Siapa suruh letak ‘kubur’ atas kek, kan dah betul-betul dekat kubur (meninggal dunia),” tulisnya pada video yang dimuat naik di TikTok baru-baru ini.

Bercerita lanjut, wanita itu berkata, arwah suaminya terpaksa ditidurkan pada 8 Januari tahun lalu disebabkan demam panas berpanjangan selama dua minggu sebelum pergi buat selamanya.

Lebih menyedihkan, wanita itu terpaksa melahirkan puteri sulung mereka seorang diri tanpa suami disisi pada 8 Ogos lepas.

Baca Juga : 
Wanita harus kuat dan berani meskipun ditinggal suami sebatang kara, jadikan kisah ini sebagai teladan…
Isteri tuntut nafkah anak RM10 sehari darab dengan 13 tahun
Kerja 12 jam sehari, ‘siang jadi foodpanda, malam siapkan tesis’, akhirnya lelaki ini bergelar doktor
Dah 3 bulan kahwin langsung tak disentuh suami, mertua asyik suruh teman dia tidur, akhirnya ini yang jadi..
CATEGORIES