Nabila Huda dedah “itulah peguam yang nak merompak duit saya sebanyak RM900k”

d2715ddd 2494 404d be9d 705c65790aa7

Nabila Huda dedah “itulah peguam yang nak merompak duit saya sebanyak RM900k”.

Berkenaan tentang Kes mahk4mah yang melibatkan anak istimewa kurang upaya dengan panggilan nama Bella dengan orang kena tudvh iaitu Siti Bainun mendapat perhatian orang ramai.

Ianya juga turut meraih perhatian para selebriti tanah air dan ini termasuklah pelakon dan pengacara terkenal Nabila Huda.

Melalui satu hantaran di laman media sosial, Nabil Huda sempat melvahkan rasa kurang senangnya dengan para peguam yang sanggup bergambar dengan anak gvam itu.

Bukan itu saja, ada yang dilihat siap buat tanda peace dan juga mini love.

“Wow, boleh mereka (peguam) tu ambil gambar dan buat tanda tangan peace serta mini love.”

Selain itu, di satu hantaran laman Instagram dengan mengunakan nama akaun Jabatan Netizen negara, Nabila Huda telah menulis komen yang agak pedas kepada peguam yang mewakili Siti Bainun.

Anak kepada Amy Search ini secara terbuka melabel peguam berkenaan sebagai g1la glamour dan dah buta tak nampak yang betul dan yang mana tak betul.

“Gila glam. Mana kes v1ral, dia akan muncul, dan akan mencuba nasib. Sampaikan matanya dah menjadi buta untuk nampak mana satu betul atau salah. Memang kelas bawahan.”

“Semoga kita semua dijauhilah daripada perangai bvruk seperti ini. Doakan untuk Bella. Harap mereka yang terlibat akan kena bal4san.”

Nabila Huda dedah "itulah peguam yang nak merompak duit saya sebanyak RM900k"

Selain itu, didapati juga, pengacara popular iaitu Awal Ashaari turut menulis komen yang hampir serupa juga.

Ini tulis Awal Ashaari: “G1la glam, memang legit dan certified.”

Bila Baca komen penuh dari Nabila Huda dan juga dari Awal Ashaari di Instagram Jabatan Net1zen negara.

Nabila Huda dedah "itulah peguam yang nak merompak duit saya sebanyak RM900k"

Rata-rata para net1zen menulis sokongan ke atas apa yang di komen oleh Nabila Huda dan juga Awal Ashaari.

“Itulah peguam yang nak mer0mpak duit saya sebanyak RM900k…” -Nabila Huda

Peguam tersebut juga telah menjadi salah seorang wakil kepada Orang Kena Tuduh (OKT) sehingga mendapat kecaman ramai lebih-lebih lagi tindakannya mengeluarkan beberapa kenyataan di media sosial serta dipercayai ‘koyak’ setelah dihentam netizen.

Nak saman sampai RM900k?

Disebabkan wajahnya kerap ‘lalu lalang’ di hampir semua media sosial ketika ini, selebriti terkenal, Nabila Huda Suhaimi atau lebih mesra disapa Abil telah membuka cerita perihal dirinya yang pernah mempunyai ‘urusan’ dengan peguam wanita terbabit.

Dalam luahannya di Twitter, pengacara Melodi itu mendakwa peguam tersebut adalah individu yang mahu menyamannya sehingga mencecah RM900,000 beberapa bulan lepas.

Dalam perkembangan terkini, kerabat Di Raja Johor iaitu Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail dan isterinya iaitu Che Puan Khaleeda telah memberi sokongan padu kepada kanak-kanak bernama Bella itu. melihat posting yang mana seramai 10 peguam mewakili Siti Bainun, Tunku Mahkota Johor telah menawarkan khidmat peguam secara percuma untuk mewakili Bella.

Nabila Huda dedah "itulah peguam yang nak merompak duit saya sebanyak RM900k"

Tak tahu kena saman, tapi media dah tahu. Rupa-rupanya…

Tambah Abil lagi, ketika itu dia sama sekali tidak mengenali peguam berkenaan dan tidak tahu dirinya akan disaman kerana kenyataan tersebut hanya diketahui menerusi media.

Menurutnya, dia pelik mengapa pihak media mengetahui terlebih dahulu berbanding dirinya kerana dia adalah individu yang ingin disaman.

Rupanya, peguam berkenaan dipercayai menghantar kenyataan bahawa selebriti itu akan disaman kepada media terlebih dahulu daripada mengirimkan surat saman itu kepadanya.

Nabila Huda dedah "itulah peguam yang nak merompak duit saya sebanyak RM900k"

Terus tanya pihak media

Anak kepada rocker terkenal Amy Search itu juga turut mendedahkan bukti mesej yang dikirim kepada pihak media untuk mengetahui siapakah yang memberikan kenyataan berhubung isu saman menyaman ini kerana dia sendiri tidak mengetahui perkara berkenaan.

Nabila Huda dedah "itulah peguam yang nak merompak duit saya sebanyak RM900k"

Bukan nak burukkan keadaan, cuma rimas balik2 muka dia

Walau bagaimanapun, Abil sama sekali tidak berniat untuk mengeruhkan keadaan namun sekadar dia meluahkan rasa ‘rimas’ apabila wajah peguam tersebut kerap kali muncul di timeline media sosialnya.

Tambahnya, dia berasa trauma dengan episod hitam yang dilalui tempoh hari kerana merasakan individu tersebut cuba menabur pasir ke periuk nasinya serta mahu ‘merompak’ hasil kerja kerasnya dengan melayangkan sam4n secara tiba-tiba.

Nabila Huda dedah "itulah peguam yang nak merompak duit saya sebanyak RM900k"

Dah2 la cari publisiti

Justeru itu, Nabila Huda sempat menitipkan pesan supaya berhentilah mencari populariti dengan cara murah kerana menjadi terkenal bukan sesuatu yang mudah.

Dia turut menegaskan sekali lagi yang pendedahan tersebut bukan berniat untuk menambah beban ke atas peguam tersebut tetapi memintanya untuk muhasabah diri supaya tidak mengejar hidup mewah dengan cara mudah.

Nabila Huda dedah "itulah peguam yang nak merompak duit saya sebanyak RM900k"

Dia memang suka publisiti kot

Menjengah keruangan komen, rata-rata warganet mengakui perasan akan sosok peguam terbabit. Mereka juga turut mengeluarkan pendapat masing-masing dan kebanyakan daripada mereka menyedari yang peguam itu memang selalu mengambil kes berkaitan selebriti serta kontroversi.

Dia juga aktif di media sosial berkongsi perihal-perihal kes yang sedang dikendali dan baru-baru ini dilihat sedikit ‘koyak’ selepas tindakannya bergambar bersama OKT mendapat kecaman ramai.

Nabila Huda dedah "itulah peguam yang nak merompak duit saya sebanyak RM900k"

Baca Lagi:

Peguam Siti Bainum naik angin, siap sound netizen “korang ni dah comfirm masuk syurga ke?”

Kes basikal lajak : Saksi tampil dedah perkara sebenar yang berlaku, ramai yang tertipu

Cucuh mercun ke dalam dubur kucing, polis buru kumpulan lelaki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *