Lelaki ini buktikan boleh turun berat badan dengan hanya makan McDonald’s selama 100 hari

Lelaki ini buktikan boleh turun berat badan dengan hanya makan McDonald’s selama 100 hari

Lelaki ini buktikan boleh turun berat badan dengan hanya makan McDonald’s selama 100 hari. Seorang lelaki berusia 57 tahun dari Tennessee mendakwa berjaya menurunkan berat badan dengan menikmati hidangan makanan segera dari McDonald’s selama lebih tiga bulan.

Kevin Maginnis tular di saluran media minggu ini selepas menjelaskan bagaimana dia menurunkan sebanyak 26.6 kilogram (kg) dengan memakan tiga hidangan harian dari McDonald’s selama 100 hari.

Maginnis yang tinggal di Nashville, memberitahu stesen televisyen tempatan WSMV, dia memakan hanya memakan separuh daripada set hidangan yang dipesan untuk mengehadkan pengambilan kalori semasa eksperimennya itu.

Lelaki ini buktikan boleh turun berat badan dengan hanya makan McDonald's selama 100 hari

Maginnis mendakwa, dia tidak mengalami kegemukan walaupun menikmati menu-menu seperti Big Mac, quarter pounder, kentang goreng, pai epal dan produk lain untuk hidangan sarapan, makan tengah hari dan malam.

Dalam rancangan NBC’s Today, Maginnis turut menjelaskan bagaimana dia mengelakkan makanan ringan di antara waktu makan dan hanya minum air kosong.

“Hasilnya, berat badan saya turun daripada 108 kg kepada 81.4 kg manakala angka risiko kolesterol, gula darah dan serangan jantung saya juga bertambah baik.
“Saya sebelum ini mengalami pradiabetes, namun diet unik ini membantu saya untuk turun ke dalam julat yang sihat sekarang,” katanya.

Menurut Maginnis, isterinya turut menyertai diet itu selama beberapa hari dan berjaya menurunkan berat badan sekitar 9 kg.

Lapor The Guardian, doktor yang dihubungi bagaimanapun memberi amaran diet yang dilakukan lelaki itu mungkin tidak sesuai untuk semua golongan sebaliknya menggesa orang ramai untuk memberi tumpuan kepada buah-buahan, sayur-sayuran, bijirin penuh dan makanan lain yang tidak diproses.

Baca Lagi:
Marah potong di selekoh, lelaki ‘sado’ hempuk kepala pemandu wanita
Kesian dekat asnaf, bagi kerja jadi guard gaji RM2.4k sebulan, tak sampai 2 bulan dia lari, bila aku pergi cari dia terkejut tengok keadaan bini dia di rumah
Leona buat hal lagi, kali ni ‘terkeluar’ aset
CATEGORIES