Anak MB Kelantan dedah harga sebenar beg tangan umi buat ramai tak sangka

Anak MB Kelantan dedah harga sebenar beg tangan umi buat ramai tak sangka

Anak MB Kelantan dedah harga sebenar beg tangan umi buat ramai tak sangka. Tidak ada sebarang beg mewah digunakan isteri menteri besar Kelantan semasa menyambut kedatangan Perdana Menteri Anwar Ibrahim ke negeri itu baru-baru ini.

Menurut anak menteri besar terbabit, Azma Ahmad, beg yang digunakan ibunya Siti Zabidah Abd Hamid pada hari berkenaan adalah hadiah daripada adik-beradiknya.

Beg berkenaan, kata Azma, diberikan kepada Siti Zabidah – yang dipanggilnya sebagai umi – sempena Hari Ibu pada tahun ini.

Anak MB Kelantan dedah harga sebenar beg tangan umi buat ramai tak sangka

“X dok modal sungguh waso ore pon nak fitnah2 (Tak ada modal sungguhlah orang pun nak fitnah),” katanya melalui hantaran di media sosial.

Tambah Azma, menurut ibunya jika ada wang bernilai RM26,000 adalah lebih baik ia digunakan untuk membeli emas berbanding membeli beg tangan.

Sejak semalam tular gambar gambar Menteri Besar Kelantan Ahmad Yakob dan isterinya menyambut kedatangan Anwar bagi melihat keadaan banjir yan melanda negeri tersebut.

Turut hadir, isteri Anwar yang juga Ahli Parlimen Bandar Tun Razak, Wan Azizah Wan Ismail.

Netizen kemudian mendakwa beg tangan digunakan Siti Zabidah adalah produk jenama mewah terkenal dan dianggarkan bernilai lebih RM26,000.

Sesetengah pihak turut membandingkan beg tangan Siti Zabidah dengan apa yang selalu digunakan Wan Azizah.

Sementara itu Unit Komunikasi Menteri Besar (UKMB) Kelantan pula berkata, fitnah tersebut sengaja dibuat bagi “menjatuhkan imej dan peribadi pemimpin kerajaan negeri.”

Kata agensi itu dakwaan tersebut dibuat tanpa usul periksa dan tidak disertakan dengan bukti.

“Hakikat sebenar adalah beg tangan tersebut sekadar berharga sekitar RM300, bukannya mewah sehingga berharga RM 26,000 seperti didakwa,” katanya.

Menurut UKMB Kelantan dalam keadaan negeri dilanda banjir dan kerajaan bertungkus-lumus menguruskannya,masih ada pihak mengambil pendekatan fitnah bagi mengundang keresahan awam.

“Rakyat tidak sepatutnya disajikan dengan bahan fitnah dan persepsi jahat bagi tujuan character assasination (pembunuhan karakter) yang berniat jahat untuk menjejaskan kredibiliti dan integriti kepimpinan kerajaan negeri,” katanya.
Baca Juga : 
Senarai jenis makanan dalam penjara di 5 buah negara yang ramai tak tahu
Dulu gaji masyuk sampai beli 7 buah kereta mewah, sekarang ini yang terjadi pada pemain bola sepak Kedah ini
Genap 5 tahun suami tak pernah sentuh, akhirnya terbongkar kisah sebenar
CATEGORIES