Ahli keluarga terkejut bayi disahkan mati pihak hospital hidup semula, menangis ketika upacara pengebumian

Ahli keluarga terkejut bayi disahkan mati pihak hospital hidup semula, menangis ketika upacara pengebumian

Ahli keluarga terkejut bayi disahkan mati pihak hospital hidup semula, menangis ketika upacara pengebumian. Seorang bayi perempuan yang disahkan mati oleh kakitangan hospital mengejutkan ahli keluarganya apabila dia didengari menangis semasa upacara pengebumian, lapor akhbar Daily Star semalam.

Dua kakitangan Hospital Daerah Kecil di Banihal, India, digantung kerja selepas bayi yang baru lahir itu didapati masih hidup walaupun disahkan meninggal dunia dalam kandungan sebelum dilahirkan.

BAYI MATI HIDUP SEMULA KETIKA UPACARA PENGEBUMIAN

Ahli keluarga terkejut bayi disahkan mati pihak hospital hidup semula, menangis ketika upacara pengebumian

Bayi perempuan itu dilahirkan oleh wanita bernama Shamemma Begum pada hari Isnin tetapi disahkan meninggal dunia oleh kakitangan perubatan serta-merta.

Dua jam kemudian, jenazahnya dikebumikan di tanah perkuburan berdekatan di kampung Hollan. Penduduk tempatan bertindak mengadakan protes dan mengatakan bahawa bayi itu sepatutnya dikebumikan di sebuah tanah perkuburan nenek moyang.

Keluarga itu terkejut apabila mendapati bayi baru mereka “hidup dan menangis,” dan dua anggota jabatan ginekologi kakitangan hospital itu kemudiannya digantung kerja sementara pihak berkuasa menyiasat.

“Kami telah meletakkan dua kakitangan di bawah arahan penggantungan berkuat kuasa serta-merta sementara menunggu siasatan,” kata Pegawai Perubatan Blok Banihal (BMO), Dr. Rabia Khan.

Ketua kampung tempatan Manzoor Alyas Wani mendakwa bahawa anak muda itu telah disahkan mati tanpa mendapat rawatan perubatan yang sewajarnya.

Wani berkata, bayi itu telah dikejarkan semula ke hospital selepas mendapati ia masih hidup. Selepas rawatan awal, dia dirujuk ke Srinagar untuk rawatan khusus oleh doktor.

Baca Lagi:
“Pakai telefon mahal, ‘order’ kereta kecil”, 5 gadis dihalau pemandu e-hailing
Pelakon wanita terkenal mesra bersama kekasih pakai kain nampak dalam ‘warna merah’
Sami Buddha baca Bismillah didakwa mirip DS Vida, ini penjelasan sebenar tuan badan
CATEGORIES