[VIDEO] Sambil hisap rokok, lelaki Ukraine selamba alih periuk api guna tangan

[VIDEO] Sambil hisap rokok, lelaki Ukraine selamba alih periuk api guna tangan

[VIDEO] Sambil hisap rokok, lelaki Ukraine selamba alih periuk api guna tangan. Seorang lelaki Ukraine dengan santai dilihat mengalihkan periuk api anti kereta kebal menggunakan kedua-dua belah tangannya sambil menghisap rokok, lapor akhbar The Sun UK, semalam.

Ketika pencerobohan tentera Rusia terus menggegar Ukraine, lelaki yang tidak didedahkan namanya itu dirakam mempertaruhkan nyawanya ketika mengalihkan bahan letupan berkenaan.

Lelaki berkot hitam dan berseluar jean itu dilaporkan menemui periuk api darat berkenaan di bandar Berdyansk, lalu dengan tenang mengalihkannya ke dalam hutan.

Rakaman menunjukkan orang awam berkenaan mengangkat bahan letupan tersebut menjauhi sebuah jambatan dengan melintasi jalan sambil menghisap rokok.

Menerusi satu rakaman lain, beratus-ratus penduduk Ukraine yang berani bertindak memaksa kereta kebal Rusia untuk berhenti dengan menghalang jalan raya.

Video yang dirakam di bandar Koryukiva, hanya beberapa kilometer dari sempadan Ukraine dengan Rusia itu menunjukkan sekumpulan penduduk tempatan berdiri di hadapan konvoi kereta kebal.

Ia berlaku ketika Kiev dan Moscow bersedia mengadakan rundingan damai dengan pegawai-pegawai diplomat dijadualkan bertemu di sempadan Belarus.

Menteri Luar Ukraine, Dmytro Kuleba berkata, rundingan itu diadakan berikutan perbualan antara Presiden Volodymyr Zelenskyy dan pemimpin Belarus, Alexander Lukashenko selepas Belarus dikhuatiri sedang mempersiapkan tenteranya untuk menyertai pencerobohan Moscow.

Zelenskyy sebelum ini enggan berunding di Belarus tetapi menurut Kuleba, Lukashenko memberitahunya ‘tidak akan ada langkah sedemikian’ selagi rundingan yang dirancang itu diteruskan.

Baca Lagi:

KJ ‘kecek Kelantan’ pujuk rakyat Kelantan ambil vaksin dan dos penggalak

Arab Saudi mansuhkan had umur untuk pelawat dan jemaah masuk Masjidil Haram dan Masjid Nabawi

[VIDEO] Jambatan Pulau Sekati putus dua dibawa arus Sungai Terengganu

CATEGORIES
TAGS