‘Kenapa saya hadir di majlis sumpah muhabalah Najib’ Ini penjelasan Ustaz Kazim

41478421550 KazimElias

‘Kenapa saya hadir di majlis sumpah muhabalah Najib’ Ini penjelasan Ustaz Kazim

Penceramah bebas, Datuk Mohd Kazim Elias menjelaskan kehadirannya pada sesi sumpah mubahalah Datuk Seri Najib Razak di Masjid Kampung Baru, Kuala Lumpur pada 21 Ogos lalu sekadar memenuhi undangan Najib selaku kawan.

Beliau yang lebih dikenali Ustaz Kazim berkata, hubungannya dengan Najib serta isteri, Datin Seri Rosmah Mansor adalah sebagai kawan serta kenalan sementara ibu kepada Najib, Allahyarhamah Tun Rahah Mohamed Noah juga dianggap beliau mempunyai hubungan baik dengannya.

Mohd Kazim berkata, selain Najib, beliau turut mempunyai hubungan baik dengan beberapa lagi tokoh politik termasuk Presiden Bersatu, Tan Sri Muhyiddin Yassin; Pesuruhjaya PAS Perak, Razman Zakaria; selain pemimpin di barisan pembangkang termasuk Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Dr Maszlee Malik.

“Takkanlah pemergian saya ke masjid itu terus dikira berunsur politik (kepartian) sedangkan sebagai seorang kawan kepada Najib, saya rasa tiada salahnya kalau saya berjumpa dengannya untuk berziarah.

“Saya juga baik dengan Muhyiddin, Razman, Anwar, dan Dr Maszlee. Sebagai seorang penceramah bebas, saya memang tidak boleh memilih bulu (pilih kasih). Jadi tak payahlah berspekulasi kerana saya bukan orang politik,” katanya seperti dilapor Berita Harian.

Mohd Kazim berkata, jika benar beliau sememangnya berhasrat menceburi politik, sudah tentu akan menerima lantikan yang dibuat Najib terhadapnya pada tahun 2015 untuk memegang jawatan sebagai Ahli Majlis Tertinggi Umno ketika itu.

“Namun saya tolak tawaran perlantikan itu sedangkan ia jawatan besar dalam Umno. Kalau saya (berhasrat menjadi) orang politik, sudah tentu saya menerimanya, namun saya tolak.

“Saya tidak mahu sebab saya lebih suka menjadi penceramah bebas. Jadi kalau masih ada kaitkan saya adalah orang politik, itu tidaklah tepat memandangkan (hubungan) saya baik dengan semua orang,” katanya.

Baca lagi:

Lelaki menyamar jadi dukun paksa janda lakukan seks dengan anak sendiri

Ustaz Kazim terpaksa pakai topi macam ‘ninja’ ketika ceramah kesan dari sihir katak puru

Ahli Parlimen JB dakwa terima ugutan bunuh dari penyokong UMNO dan bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak

Leave a Reply

Your email address will not be published.