Akhirnya kantoi dicekup polis lelaki menyamar sebagai doktor kahwin 27 wanita di 10 negeri

29a592a1 87f4 4af0 b8dc b1a971fc136f

Akhirnya kantoi dicekup polis lelaki menyamar sebagai doktor kahwin 27 wanita di 10 negeri.

Seorang lelaki di India dilap0rkan telah meny4mar menjadi seorang d0ktor dan mengahwini 27 wanita dalam tempoh 20 tahun untuk mendapatkan harta mereka.

Memetik lap0ran Hindustan Times, lelaki berusia 66 tahun itu telah berkahwin dengan sekurang-kurangnya 27 wanita di 10 negeri dan meni’pu 13 bank di Kerala bernilai ₹1 crore (RM561,159) melalui 128 kad kredit p4lsu pada tahun 2006.

Suspek juga telah menipu orang-orang di Hyderabad sebanyak ₹2 crore (RM1,122,139) dan menjanjikan penyertaan dalam kursus Bachelor of M3dicine, Bachelor of Surg3ry (MBBS) untuk anak-anak mereka.

Difahamkan, wanita-wanita yang dikahwininya terdiri daripada penolong komandan P0lis Sempadan Indo-Tibet, akauntan bertauliah dari Chhatisgarh, guru sekolah yang berpangkalan di New Delhi, d0ktor di Tezpur di Assam, dua pegu4m bela Mahkamah agung dan mahkamah tinggi Delhi, kakitangan kerajaan dan pegawai Perkhidmatan Pentadbiran Kerala.

Akhirnya kantoi dicekup polis lelaki menyamar sebagai doktor kahwin 27 wanita di 10 negeri

Hasil siasatan, susp3k telah mencari mngsanya melalui beberapa laman web mencari jodoh.

Kebanyakan wanita yang ditipu olehnya berumur 40 tahun ke atas yang bergelut untuk menangani tek4nan masyarakat atau telah berc3rai dan mempunyai masalah dalam keluarga.

“Walaupun dia kelihatan lebih tua dalam kehidupan sebenar, mngsanya tidak mengendahkannya kerana mempertimbangkan tugas kerajaannya. Suspek mengambil kes3mpatan sepenuhnya atas kel3mahan wanita dan memasang perangkap yang rumit.

“Kita masih belum tahu berapa banyak wang yang dia dapat daripada mngsa tetapi penilaian awal menganggarkan bahawa dia mengumpul ₹ 2-10 lakh dan m0tifnya berkahwin adalah kerana wang,” kata timbalan pesuruhjaya P0lis Bhubaneswar, Umashankar Dash.

Kegiatannya itu bagaimanapun dapat dihidu oleh pihak p0lis, yang telah mengek0rinya selama lapan bulan. Lelaki itu telah dik3pung ketika berada di dalam sebuah kereta dan ditahan pada 13 Februari lalu oleh skuad khas p0lis Odisha.

Dia ditangkap berdasarkan aduan p0lis yang dibuat oleh salah seorang isterinya pada Mei 2021 di bawah s3ksyen 498 (A), 419, 468, 471 dan 494 K4nun Keseksaan India.

Mangsa terpedaya dengan pekerjaannya

Akhirnya kantoi dicekup polis lelaki menyamar sebagai doktor kahwin 27 wanita di 10 negeri

“Dia tidak kelihatan seperti apa yang kami bayangkan dan kami tidak pasti sama ada dia telah lulus peperiksaan matrikulasi atau tidak.

“Kami mengesyaki dia mencari mangsa yang tidak cur1ga terhadapnya dan yang mencari perlind’ungan serta cinta,” kata penolong pesuruhjaya p0lis, Sanjiv Satpathy.

Sementara itu, salah seorang mangsa yang tinggal di Madhya Pradesh yang berkahwin dengan susp3k pada Julai 2020 berkata dia terpngaruh dengan iklan yang mend4kwa suspek bekerja dengan kerajaan dan merupakan seorang d0ktor.

Dalam pada itu, suspek akan mengumpulkan wang daripada isteri-isterinya sama ada semasa atau selepas perkahwinan dengan mengambil barang kemas atau wang tunai daripada mereka.

“Selepas berkahwin, dia akan menghubungi isteri-isterinya dan mengatakan bahawa dia terp3rngkap di lapangan terbang kerana tiketnya telah dibatalkan atau dia memerlukan wang untuk s4kit yang berlaku secara tiba-tiba,” kata pegawai p0lis.

Baca Lagi:

Misteri kemunculan Dabbat Al-Ard haiwan melata dari perut bumi

Tular video lelaki berkerja atas kapal ‘diganggu’ oleh makhluk halus jam 3 pagi buat netizen seram

Suami dalam penjara, Instafemes dari Kedah kantoi bawa lelaki lain tidur sama depan anak-anak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *