5 rentung dalam satu kereta kemalangan babitkan tiga kenderaan

ezgif 1 c7643aa090

5 rentung dalam satu kereta kemalangan babitkan tiga kenderaan.

Lima individu dikenal pasti rentung dalam kemalangan membabitkan tiga kenderaan di Kilometer 246 Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) arah utara, di sini, tengah malam tadi.

Jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Perak berkata, nahas membabitkan sebuah kereta yang belum dikenal pasti modelnya bersama dua lori treler masing-masing bermuatan besi dan mozek.

Katanya, anggota Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Kuala Kangsar diatur gerakkan ke lokasi dibantu oleh BBP Meru Raya serta jentera tangki air BBP Kamunting dan BBP Ipoh sebaik panggilan diterima jam 12.52 tengah malam tadi.

5 rentung dalam satu kereta kemalangan babitkan tiga kenderaan

Menurutnya, nahas membabitkan keseluruhan seramai lapan mangsa dengan lima daripadanya yang menaiki kereta maut di tempat kejadian dalam keadaan rentung dengan kadar peratusan terbakar sebanyak 90 peratus.

Menurutnya, insiden menyebabkan kereta dinaiki lima mangsa rentung itu terbakar selain menyebabkan treler bermuatan besi turut terbakar 90 peratus.

“Terdapat lima mangsa di dalam kereta disahkan maut oleh pegawai perubatan hospital. Kerja mengeluarkan mangsa masih dijalankan.

“Pemandu dua treler serta kelindan yang terbabit dalam nahas ini selamat, dengan treler bermuatan mozek hanya mengalami kemalangan kecil akibat pelanggaran dari arah belakang,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Baca lagi: 

Terpaksa tahan sakit lebih satu jam! Cincin melekat pada alat sulit

Kembar ke? Tular video gadis muka dan suara seiras Siti Nurhaliza

16 pengunjung Taman Tema dilapor cedera, gelongsor air pecah tiba-tiba

Leave a Reply

Your email address will not be published.