Pemandu lori pamer kemahiran tahap ‘dewa’ berjaya elak nahas dipuji netizen

Pemandu lori pamer kemahiran tahap ‘dewa’ berjaya elak nahas dipuji netizen

Pemandu lori pamer kemahiran tahap ‘dewa’ berjaya elak nahas dipuji netizen. Kemahiran seorang lelaki mengendalikan lori yang hampir terbabas hingga mengelak daripada kemalangan besar mengundang pujian netizen.

Menerusi satu rakaman video berdurasi 30 saat yang dimuat naik oleh seorang pengguna TikTok, @special_division_7, memperlihatkan sebuah lori nyaris bertembung dengan sebuah kenderaan, namun sempat mengelak sekali gus berjaya menyelamatkan keadaan.

“Allahuakhbar. Seriau melihatnya namun syukur alhamdulillah kerana kedua-duanya terselamat. Mohon berhati-hati kepada semua pemandu,” kata seorang pengguna laman sosial tersebut menerusi ruangan komen.

“Kemahiran tahap dewa sungguh pemandu lori itu. Walaubagaimanapun, sentiasalah berhati-hati sewaktu berada di jalan raya dan sentiasa ingat akan keselamatan pemandu yang lain juga,” pesan seorang lagi warga TikTok.

Pemandu lori pamer kemahiran tahap 'dewa' berjaya elak nahas dipuji netizen

Selain itu, seorang pengguna, @syafiqsyakeel3 mendakwa, jalan raya yang mendadak sesak telah menyebabkan pemandu lori berkenaan tidak berkesempatan untuk berhenti sekali gus memuji pemandu berkenaan kerana berjaya mengelak daripada kemalangan.

“Saya berasa hormat kepada pemandu lori tersebut. Dia tahu bagaimana cara untuk mengawal lorinya dan berjaya menyelamatkan banyak nyawa. Mungkin tindakan itu kelihatan berbahaya, tetapi sebenarnya ia merupakan langkah yang bijak,” tulis seorang netizen di media sosial itu.

“Tahniah pemandu lori. Apabila tidak memiliki kesempatan untuk berhenti, anda berjaya memikirkan cara lain demi memastikan semuanya selamat,” kata seorang pengguna lain.

Dalam pada itu, terdapat juga pengguna yang sempat berkongsi perasaannya sewaktu berhadapan situasi yang sama.

“Saya juga pernah mengalami situasi seumpama ini. Ibaratnya darah kering dan jantung berhenti berdegup buat seketika. Saya berasa agak fobia untuk meneruskan perjalanan,” ujar seorang pengguna, @anizadabdullah76.

Hantaran video tersebut berjaya meraih sebanyak 125,800 jumlah tontonan dan 3,106 tanda suka setakat ini.

Baca Lagi:
Lelaki bakar rumah sendiri selepas menang taruhan Piala Dunia
Pegawai Muhyiddin dedah perkara sebenar kenapa Agong tolak jadi Perdana Menteri ke 10
‘Terlebih gentleman’ lelaki ketuk cermin kereta awek minta nombor telefon undang kecaman
CATEGORIES