Wanita ini terkejut bank datang rumah bagitahu ada duit tak tuntut sebanyak RM176 ribu

Wanita ini terkejut bank datang rumah bagitahu ada duit tak tuntut sebanyak RM176 ribu

Wanita ini terkejut bank datang rumah bagitahu ada duit tak tuntut sebanyak RM176 ribu.

Kerana terlupa ada simpan duit di akaun bank sejak lima tahun lalu, wanita ini sampai didatangi pihak bank ke pejabatnya, memberitahu jumlah wang dalam akaun simpanannya kini telah mencecah Rp 600 juta (kira-kira RM176 ribu).

Berita ini cukup mengejutkan pemilik akaun bank tersebut, seorang wanita dari Indonesia yang dikenali sebagai Cindy Prasetya. Bukan sekadar lupa pernah membuka akaun bank berkenaan, Cindy juga sudah tak memiliki kad ATM akaun itu.

Momen Cindy didatangi pihak bank ini turut dimuatnaik di akaun TikTok @addinnt dan sempat mendapat perhatian warga net. Video tersebut telah ditonton sebanyak 1.4 juta kali di TikTok setakat ini.

Menurut Cindy melalui video yang diunggah di akaun TikTok miliknya, dia membuka akaun bank tersebut sekitar November 2016 dan menyimpan Rp 430 juta (kira-kira RM126 ribu) dalam akaun berkenaan. Namun setelah beberapa tahun, wang dalam akaun tersebut bertambah sebanyak Rp 170 juta (kira-kira RM50 ribu).

Wanita ini terkejut bank datang rumah bagitahu ada duit tak tuntut sebanyak RM176 ribu

“Kalau aku, tertinggal baki pun cari”

Menjengah ke ruangan komen, warga net turut bingung bagaimana Cindy boleh terlupa ada duit sebanyak itu. Malah Cindy turut kelihatan santai bila mengaku yang dia sebenarnya lupa akan akaun bank tersebut.

Baca Lagi:

Suami isteri terkejut akaun bank ada RM208 bilion

Pemuda ini sanggup berhenti kerja Offshore demi menjaga ibunya, tak sangka ini rezeki yang datang tak putus-putus

Dunia islam telah kehilangan seorang Ulamak hebat yang mengislamkan 100000 ribu orang, bina 401 buah Masjid

CATEGORIES