[VIDEO] Pemandu Myvi penyebab kemalangan di lebuhraya PLUS mengaku sebagai ‘Imam Mahdi’

86311d61 05af 4d9d 81b0 0f1845ca47fd e1654516977808

[VIDEO] Pemandu Myvi penyebab kemalangan di lebuhraya PLUS mengaku sebagai ‘Imam Mahdi’.

Pada petang semalam tular satu rakaman video kemalangan dahsyat melibatkan beberapa buah kenderaan di Lebuh Raya PLUS Utara-Selatan (Susur keluar Pedas/Linggi).

Sebuah Myvi berwarna hitam memecut di lorong kanan sehingga melanggar belakang Toyota Avanza. Setelah bahagian kanan MPV itu terseret beberapa meter di pembahagi lebuh raya, MPV itu tiba-tiba hilang kawalan lalu memasuki lorong tengah. Dua lagi kenderaan, Proton Persona dan Saga turut menjadi mangsa dalam kemalangan tersebut.

Sekumpulan pemuda konvoi bermotosikal berhenti di tepi jalan untuk memberikan pertolongan awal kepada mangsa-mangsa yang terlibat.

Semasa mereka menghampiri kereta Myvi yang menjadi punca kemalangan tersebut, mereka mendapati pemandunya dipercayai di bawah pengaruh bahan terlarang apabila mereka menjumpai alat untuk menghisap bahan tersebut.

Dalam satu video lain pula, pemuda itu mendakwa mengaku dirinya ‘Imam Mahdi’ kepada kumpulan konvoi motosikal itu dan turut dirakam ketika dia duduk di tempat penumpang belakang sedang mengucap dua kalimah syahadah sambil memeluk bantal berwarna merah.

Rakaman video-video kemalangan itu mengundang kemarahan netizen kepada pemandu Myvi itu yang telah menyebabkan pengguna-pengguna lebuh raya yang tidak bersalah turut menjadi mangsa kemalangan.

Menurut pemilik asal rakaman video dashcam yang tular itu, dia telah pun membuat aduan di balai polis terdekat dan PLUS. Mana-mana mangsa yang terlibat dalam kemalangan itu boleh hubungi balai polis untuk rujukan. Bukti berupa video dan gambar individu disyaki telah diberikan kepada pihak berkuasa.

Baca Lagi:

Masalah Brek: Mercedes-Benz panggil balik sejuta kereta buatan 2004-2015

Mantan Ketua Polis Negara berniaga jual sayur?

Scammer berputih mata selepas di ‘checkmate’ oleh seorang pemuda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *