[VIDEO] MUDA dilabel boneka Parti DAP, Syed Saddiq selar dakwaan Hadi

Syed saddiq muda 061121

MUDA dilabel boneka Parti DAP, Syed Saddiq selar dakwaan Hadi. Parti Ikatan Demokratik Malaysia (MUDA) menepis dakwaan Presiden Pas, Tan Sri Abdul Hadi Awang yang menyifatkan mereka diasaskan untuk menjadi boneka parti DAP.

Presidennya, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman berkata, sebaliknya MUDA diasaskan untuk membina Malaysia maju, bermaruah dan berintegriti di samping membawa politik yang matang.

“Sebab itu apabila saya berkhidmat dulu dalam kabinet, saya memperjuangkan hak negeri pembangkang di Kelantan dan Terengganu untuk dapat peruntukan khas walaupun bawah pentadbiran pembangkang.

“Sebagai Menteri Belia Sukan, pertama kali dalam sejarah Malaysia, kita mengembalikan semula hak penganjuran Sukan Malaysia (Sukma) kepada negeri Kelantan dengan peruntukan lebih RM200 juta walaupun negeri pembangkang. Itulah politik matang.

“Dalam MUDA, kita gunakan prinsip sama. Hormat kawan, hormat lawan. Keutamaan kepada Malaysia, negara tercinta. Jangan hanya kerana kami muda, kami dilabel sebagai boneka,” katanya menerusi hantaran video di media sosial pada Sabtu.

Baca lagi:  

MUDA masih terlalu mentah, belum layak diberi banyak kerusi

Didakwa Miliki Rumah Banglo, Syed Saddiq buat ‘House Tour’ jawab fitnah

Beliau mengulas mengenai tindakan Abdul Hadi yang menyifatkan Muda sebagai ciptaan DAP yang bertujuan untuk mengumpan belia Melayu.

Pada masa sama, Syed Saddiq menegaskan, MUDA komited untuk belajar dan berkhidmat kepada seluruh rakyat Malaysia tanpa mengira bangsa dan agama.

Leave a Reply

Your email address will not be published.