[VIDEO] Cara nak dapatkan towing secara percuma jika kereta anda rosak di tepi jalan

468783fa e6aa 4545 af3a efe8b8eb30ca e1654791092394

[VIDEO] Cara nak dapatkan towing secara percuma jika kereta anda rosak di tepi jalan.

Bila kereta rosak di jalan raya memang pening dibuatnya. Nak cari towing pun kadang-kadang susah nak dapat dan kalau ada pasti harganya mahal serta tidak berbaloi. Betul tak?

Tapi sebenarnya anda boleh menggunakan perkhidmatan towing secara percuma sahaja tanpa mengeluarkan sebarang wang. Wah. menarik kan? Nak tahu macam mana? Ikuti penerangan lanjut di bawah hasil perkongsian pengguna TikTok.

[VIDEO] Cara Nak Dapatkan Towing Secara Percuma jika kereta anda rosak di tepi jalan

Menerusi video berdurasi satu minit 18 saat itu, lelaki bernama Farqhan menjelaskan beberapa langkah perlu dilakukan jika kereta rosak dan tersadai di tepi jalan.

Jelas lelaki itu, kereta yang rosak perlu diletakkan di bahu jalan dan lampu hazard (kecemasan) perlu dibuka untuk memberi isyarat kepada pengguna jalan raya dan mengelakkan motorsikal melanggar kereta.

[VIDEO] Cara Nak Dapatkan Towing Secara Percuma jika kereta anda rosak di tepi jalan

Tambahnya lagi, sekiranya suhu kereta meningkat, pastikam bonet depan dibuka untuk tujuan mengurangkan suhu. Langkah terakhir untuk mendapat towing secara percuma ialah anda perlu semak nombor pada bahagian belakang cukai jalan (road tax) di cermin dan menghubunginya untuk mendapatkan bantuan trak towing secara percuma.

Farqhan juga menasihati agar tidak berdiri atau duduk di dalam kereta ketika sedang menunggu trak towing. Hal ini kerana berkemungkinan besar akan menyebabkan kemalangan.

VIDEO PENUH:

@farqhan.com #jombelajar #tiktokguru #learnontiktok #courierhub ♬ Intense Hollywood movie style trailer music – Shota Low Matsumoto

Baca Lagi:

Malu terlanjur dengan pasangan, gadis simpan 7 janin dalam kotak gabus

Bengang tak dapat nombor telefon, lelaki tendang remaja perempuan sampai tisu lutut terkoyak

Persoalan angkat tangan ketika doa khutbah Jumaat, perlu angkat tangan atau tak?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *