Ustaz Wadi Annuar jawab isu hadir ke majlis perkahwinan Janna Nick

Ustaz Wadi Annuar jawab isu hadir ke majlis perkahwinan Janna Nick

Ustaz Wadi Annuar jawab isu hadir ke majlis perkahwinan Janna Nick. Pendakwah bebas, Ustaz Wadi Annuar menegaskan bahawa kehadiran beliau ke majlis perkahwinan pelakon, Janna Nick dan aktor, Dini Schatzmann hanyalah sekadar meraikan hukum undangan kenduri kahwin yang mana ia wajib untuk dipenuhi.

Menurutnya, selain menerima undangan untuk meraikan pasangan pengantin, beliau juga dijemput untuk bacaan doa.

Ustaz Wadi Annuar jawab isu hadir ke majlis perkahwinan Janna Nick

“Pada hari kejadian (10 Jun) saya tiba di majlis tersebut tetapi pengantin masih tidak kelihatan dan kemudiannya kami dibawa untuk duduk di suatu tempat.
“Selepas 10 minit, pengerusi majlis mengumumkan untuk saya membaca doa dan pada ketika itu juga pengantin masih belum tiba,” katanya menerusi satu rakaman video di laman sosial, TikTok, pada Isnin.

Baru-baru ini, media tempatan hangat melaporkan majlis perkahwinan Janna Nick dan aktor, Dini Schatzmann menjadi bualan ramai kerana memiliki konsep persis budaya barat dan perkara yang menjadi perhatian ramai adalah Ustaz Wadi turut dijemput ke majlis tersebut.

Beritahu Wadi atau nama sebenarnya, Mohamad Wadi Annuar Ayub, sebaik sahaja melihat pengantin tiba, beliau memaklumkan kepada pembantu peribadi untuk terus pulang tanpa menunggu sehingga ke penghujung majlis.

Jelas Mohamad Wadi Annuar, beliau mengambil keputusan untuk tidak makan dan bergambar.

“Apabila melihat keadaan begitu, saya terus bangun dan memaklumkan kepada tuan rumah untuk balik terlebih dahulu.

“Itu yang diajarkan oleh ahli agama Islam kita untuk tidak memalukan orang, menimbulkan persepsi negatif, menjatuhkan tuduhan dan fitnah,” ujarnya.

@wardatulsakinah_ ustaz Wadi anuar beri penjelasan isu di majlis perkahwinan Janna nick..semoga netizen jgn bersangka buruk dan terus doakan yg baik2 saja utk ustaz kesayangan rakyat Malaysia #ustazwadiannuar ♬ original sound – Nana Bella

Baca Lagi:
Kisah lelaki pengumpul barang terpakai temui cincin bernilai RM24k dalam sampah, tak sangka lepas jual cincin rezeki makin bertambah
10 senarai pemimpin negara terkaya di dunia, no.2 bekas perdana menteri Malaysia nilai harta $ 45 bilion
Wanita buat duit RM10,000 setiap bulan dengan hanya kutip sampah, rupanya ini sampah dia kutip
CATEGORIES