Ustaz dari Indonesia dedah bukti baru Ebit Lew dan Mondy Tatto

Ustaz dari Indonesia dedah bukti baru Ebit Lew dan Mondy Tatto

Ustaz dari Indonesia dedah bukti baru Ebit Lew dan Mondy Tatoo. Setelah Caprice mendedahkan pengakuan Mondy yang mendakwa dirinya ‘diganggu’ secara kurang sopan sepanjang berada di Malaysia sebelum ini, Ustaz Ebit Lew yang baru pulang dari Jeddah segera membuat laporan polis. Rapper terbabit bagaimanapun tidak gentar kerana yakin pihaknya berada di jalan yang betul. Tambahnya lagi, mereka sudah serahkan segala bukti kepada pihak PDRM.

Saya tak pernah jumpa orang sebaik Ebit Lew…Akhlak yang luar biasa…Bahasa yang santun

Sementara itu, sahabat handai Ustaz Ebit Lew iaitu Ustaz Derry Sulaiman juga sempat bersuara dalam kemelut membabitkan 3 individu ini. Dedahnya, sebelum ini Mondy pernah minta dibelikan motosikal oleh Ustaz Ebit. Sepanjang mengenali, pendakwah Indonesia ini memuji keperibadian Ustaz Ebit yang disifatkan sangat-sangat baik. Meskipun bukanlah orang miskin, Ustaz Ebit akan membawa pelbagai macam buah tangan jika sahabatnya itu datang ke Malaysia.

Ustaz dari Indonesia dedah bukti baru Ebit Lew dan Mondy Tatoo

Kalian screenshot la berita ini, sebarkan di Malaysia…Yang dipegang-pegang itu, Mondy bohong

Mamaparkan sisi yang cukup terpuji, Ustaz Derry juga begitu hairan mengapa ada pihak yang seakan-akan sengaja mencari aib dan mencalarkan nama baik Ustaz Ebit Lew. Dia juga sempat menunjukkan bukti WhatsApp dengan Mondy Tatto di mana wanita itu mengaku segala yang diperkatakan dalam postcast Caprice adalah bohong.

Mondy cuma mahu wang

Tiada kepentingan peribadi, Ustaz Derry berkata semua yang dibicarakan adalah kerana Allah semata-mata. Mahu percaya atau tidak, ia berbalik kepada penerimaan masing-masing. Namun berdasarkan paparan mesej yang dikongsikan, katanya Mondy melakukan penipuan sebegitu demi mendapatkan wang.

@ride0rdie.sg Pang,pangsai . #mondytatto #mondy #ebitlew #malaysiafyp #fypsg #singpore #fitnahakhirzaman #uel #indonesia #gelandangan ♬ original sound – LocalWheel.SG

Baca Lagi:
Maksud sebenar warna penutup botol air yang ramai tak tahu
Akhirnya dapat jawapan dari pakar kenapa minyak kereta cepat habis
Tukang masak Istana dedah menu favourite Agong & Raja Permaisuri buat ramai tak sangka
CATEGORIES