Tok bilal selamba naik RXZ harga RM600

Tok bilal selamba naik RXZ harga RM600

Tok bilal selamba naik RXZ harga RM600. Kisah seorang bilal di Pattani, Thailand yang menunggang motosikal Yamaha RXZ dengan harga hanya RM600 telah menjadi viral di media sosial dan menarik perhatian ramai. Video yang menunjukkan bilal tersebut telah tersebar luas, dan orang ramai terkejut dengan harganya yang murah.

Dalam video tersebut, bilal tersebut menjelaskan bahawa dia tidak berniat untuk menjual motosikal dua lejang itu walaupun telah ditawarkan harga yang tinggi. “Hanya RM600 sahaja, tapi saya tidak mahu jual. Biarlah buruk pun,” katanya.

Di Malaysia, Yamaha RXZ mempunyai permintaan yang tinggi dan pernah dijual dengan harga yang mencecah RM80,000. Motosikal berkuasa 135cc ini menjadi pilihan ramai walaupun pengeluarannya telah dihentikan oleh Yamaha.

Tok bilal selamba naik RXZ harga RM600

Banyak orang memuji bilal tersebut kerana memilih untuk tidak menjual motosikalnya dan mengekalkan warisan yang berharga itu. “Di sini, motosikal seperti itu boleh dijual dengan harga RM20,000. Tapi pakcik itu hanya nak RM600 sahaja,” kata Khaiman dengan kagum.

“Saya dengar rangka RXZ sahaja sudah berharga RM4,000. Gila lah kalau nak jual dengan harga mahal, kecuali kalau RXZ itu hanya ada lima biji di Malaysia. Tapi masih banyak lagi RXZ di sini,” kata Sapuan Mansor.

Kisah tentang bilal dan motosikal Yamaha RXZ miliknya ini menunjukkan bahawa nilai sesuatu barang tidak hanya bergantung kepada harganya, tetapi juga nilai sentimental dan sejarahnya. Bagi bilal itu, RXZ bukan sahaja sebuah motosikal, tetapi juga kenangan dan warisan yang tak ternilai.

@woklong88 Otai RXZ Member Thai #rxz #rxz_members_official ♬ original sound – Wok Long

Baca Lagi:
“Pakcik sanggup robohkan rumah kami ketika mak masih ada kat dalam, punca sebab kami bina rumah atas tanah pakcik”
“Berbelas ribu aku habis duit dekat janda selama 4 tahun aku menduda, sekali semua terbongkar selepas aku tanya anak dia..”
“Betul-betul buat duit”- Balkoni kecil untuk disewa, harga RM1,144 seminggu
CATEGORIES