TMJ mahu berjumpa dengan Wan Mahussin selepas menonton video di Facebook

TMJ mahu berjumpa dengan Wan Mahussin selepas menonton video di Facebook

TMJ mahu berjumpa dengan Wan Mahussin selepas menonton video di Facebook. Ketua Penerangan Pemuda UMNO Jeli, Wan Mahussin Wan Zain tidak menyangka Tengku Mahkota Johor (TMJ) Tunku Ismail Sultan Ibrahim berkenan menonton video dan gerakannya di media sosial.

Wan Mahusin yang juga pencipta kandungan di beberapa platform media sosial akui teruja kerana TMJ berkenan menghubunginya melalui panggilan video Isnin lalu untuk bertanya khabar dan berkongsi isu semasa.

Beliau berkata, perbualan bersama baginda akan menjadi kenangan paling istimewa sepanjang bergerak aktif dalam politik dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO).

TMJ mahu berjumpa dengan Wan Mahussin selepas menonton video di Facebook

“Sudah pasti saya begitu teruja mendapat panggilan daripada Tunku Ismail dan sungguh bertuah kerana terpilih untuk bercakap dengan baginda. Ini merupakan peluang keemasan untuk saya,” katanya kepada Sinar Harian pada Jumaat.

Kongsinya lagi, melalui perbualan itu, baginda meluahkan kesedihan melihat masyarakat Melayu bertelagah untuk kepentingan politik semata-mata.

Justeru, kata Wan Mahussin, TMJ berharap masyarakat Melayu dapat bersatu bukan atas kepentingan politik semata-mata tetapi cintakan bangsa.

“Baginda turut mengucapkan tahniah kepada saya kerana berani bercakap mengenai isu rakyat terutama perpaduan demi agama dan bangsa,” katanya.

Pengerusi Pertubuhan Idealis Anak Muda Kelantan itu turut memberitahu, Tengku Mahkota Johor berkenan menyampaikan pesan dan memberi sokongan atas usaha beliau bersuara mewakili rakyat Kelantan khususnya dan Malaysia amnya.

“Insya-ALLAH, baginda berkenan untuk bertemu saya selepas pulang ke Malaysia nanti,” katanya.

Wan Mahussin memuat naik video berdurasi kira-kira lima minit di Facebook beliau tiga hari lalu yang mendapat 1.8 tontonan.

Baca Lagi:
Pesakit terkejut terakam lembaga hitam muncul dalam wad hospital, netizen dakwa itu ‘Malaikat maut’
Gambar banduan akhir sebelum dihukum gantung jadi ‘surat cinta’
Pernah dipenjara selama 2 tahun setengah, jutawan ini derma wang tunai RM466 juta kepada semua penduduk kampung
CATEGORIES