Tindakan agresif rider tendang side mirror Porsche 911 sampai terpelanting dikecam netizen

Tindakan agresif rider tendang side mirror Porsche 911 sampai terpelanting dikecam netizen

Tindakan agresif rider tendang side mirror Porsche 911 sampai terpelanting dikecam netizen.

Isu penunggang motorsikal tendang ‘side mirror’ kereta ketika hampir dilanggar bukanlah satu perkara yang baharu bahkan sering kali kita baca di media sosial.

Pun begitu, ianya boleh dipertimbangkan lagi jika benar kereta itu yang salah contohnya sengaja menghimpit motorsikal ataupun tidak memberi signal ketika tukar lorong. Manakan tidak, siapa yang mampu mengawal marah kan? Apatah lagi melibatkan nyawa.

Namun kali ini lain pula ceritanya dimana rider penghantar makanan ini menendang side mirror sebuah Porsche 911 Carera 4S sehingga tercabut dan terpelanting mengenai Toyota Estima di hadapan mereka undang pertikaian netizen.

Tindakan agresif rider tendang side mirror Porsche 911 sampai terpelanting dikecam netizen

Hal ini kerana, jika diamati semula video tersebut, dapat kita lihat kereta itu telahpun memberi signal dan menukar lorong secara perlahan-lahan malah pemandu itu tidak terus masuk ke lorong tengah dan memberikan laluan kepada beberapa buah motorsikal di belakangnya.

Tindakan agresif rider tendang side mirror Porsche 911 sampai terpelanting dikecam netizen

Namun, tiba-tiba datang seorang rider penghantar makanan menendang side mirror kenderaan itu sehingga tercabut dan terus meninggalkan tempat kejadian.
Meninjau di ruangan komen, rata-rata warga netizen mengecam tindakan penunggang motorsikal itu yang dilihat bertindak aggresif dan tidak bertimbang rasa diatas jalan.

Ada juga segelintir yang menasihati pemandu kereta tersebut dimana memberi lampu signal bukan ‘lesen’ untuk menukar lorong tanpa memberi laluan kepada penunggang motosikal yang datang dari belakang terlebih dahulu.

Tindakan agresif rider tendang side mirror Porsche 911 sampai terpelanting dikecam netizen

Antara komen warga maya:

“Bukan murah tu bang.. orang tu dah bagi signal.. kau bawa laju celah2 tu time jem macam tu..”

Tindakan agresif rider tendang side mirror Porsche 911 sampai terpelanting dikecam netizen

Tindakan agresif rider tendang side mirror Porsche 911 sampai terpelanting dikecam netizen

Tindakan agresif rider tendang side mirror Porsche 911 sampai terpelanting dikecam netizen

Tindakan agresif rider tendang side mirror Porsche 911 sampai terpelanting dikecam netizen

Tindakan agresif rider tendang side mirror Porsche 911 sampai terpelanting dikecam netizen

Baca Lagi:

Jaga bayi luar nikah milik kawan hasil hubungan dengan anggota polis, wanita ini bakal dipenjara

Wanita kongsi kisah sebenar ‘nak cari kerja, tapi kena freehair’

Selepas pendedahan PrinceMeed, gambar terkini mangsa MH370 masih hidup berada di pulau Diego Garcia tersebar

Leave a Reply

Your email address will not be published.