“Terdengar orang bertukang pukul 3 pagi”, individu ini kongsi cerita diganggu ‘makhluk halus’ di rumah sewa Kuantan

“Terdengar orang bertukang pukul 3 pagi”, individu ini kongsi cerita diganggu ‘makhluk halus’ di rumah sewa Kuantan

“Terdengar orang bertukang pukul 3 pagi”, individu ini kongsi cerita diganggu ‘makhluk halus’ di rumah sewa Kuantan. Terdengar orang bertukang seawal pukul 3 pagi, ternampak lembaga perempuan melintas di dalam rumah selain terhidu bau harum yang sangat kuat.

Itu antara kisah seram dilalui seorang penyewa yang menyewa sebuah rumah difahamkan di Kuantan, Pahang yang berdepan pengalaman tersebut.

Berdasarkan kisah dikongsikan menerusi Twitter Isu Semasa Viral, penyewa tersebut menceritakan pada asalnya dia menyewa rumah itu bersama seorang lagi individu, namun akhirnya dia tinggal seorang diri.

"Terdengar orang bertukang pukul 3 pagi", individu ini kongsi cerita diganggu 'makhluk halus' di rumah sewa Kuantan

“Saya duduk di bilik tengah. Faham-fahamlah kalau bilik tengah, panasnya tak payah cerita. Jadi saya tidur di ruang tamu. Masa inilah saya tahu rumah ini di laluan angin.
“Satu malam dalam pukul 3 pagi, pergi ke tandas. Tiba-tiba terdengar orang bertukang di kawasan belakang rumah. Pergi jenguk, tak ada orang. Jiran kiri kanan dah tidur (rumah teres).
“Dalam dua tiga langkah nak ke depan (ruang tamu), bunyi lagi. Saya jenguk lagi, tak ada. Buka pintu belakang, tengok lagi. Kot-kot ada yang bertukang. Gelap gelita, semua dah tidur,” ujarnya.

Meneruskan ceritanya, secara tiba-tiba dia terdengar bunyi orang bertukang dari atas kepala, namun dia tidak memandangnya.

Dia kemudian terus masuk ke rumah dan berwuduk serta membaca surah tiga Qul dan ayat Kursi seterusnya tidur.

Peristiwa lain turut dialaminya apabila terbau wangian harum selain ternampak seorang wanita sedang berjalan di dalam rumah sewanya.

“Ada satu malam panas. Saya tidur di ruang tamu. Jadi saya buka pintu depan (rumah pintu jeriji), memang sejuklah. Angin dari belakang masuk dan keluar ke pintu depan. Depan rumah saya padang bola. Lepas padang bola itu paya.

“Malam itu ketika sedang tidur, bau wangi sangat-sangat. Saya buka mata, nampak ada perempuan sedang jalan dari dapur menuju ke pintu depan.

“Saya pejamkan mata balik. Tiba-tiba terasa ada macam orang main kain atas badan saya. Dua tiga malam juga, tapi ‘benda’ itu tak pernah nak bunyi mengilai. Cuma bau wangi dan suka geletek saya,” katanya.

Bagaimanapun, dia menceritakan pernah merasai badannya seperti dicengkam harimau, namun tidak terlalu kuat.

“Macam yang kucing-kucing buat. Tahu dia harimau kerana tapak kaki dia rasa besar macam pinggan lauk. Sesekali, ada rasa hembusan nafas pada muka, siap rasa misai dia,” katanya.

Baca Lagi:
Bayaran Bantuan Aidilfitri RM350 & RM700 dikreditkan April kepada seluruh rakyat Malaysia
9 syarikat paling kaya di Malaysia, nilai kekayaan buat ramai rakyat Malaysia terkejut
18 tahun dijaga keluarga angkat, sekali jumpa keluarga kandung buat ‘projek’ dengan bapa sendiri sampai hamil
CATEGORIES