Teknik Tengku Hassanal ajak Tunku Azizah balik kerana lama bersembang raih perhatian ramai

Teknik Tengku Hassanal ajak Tunku Azizah balik kerana lama bersembang raih perhatian ramai

Teknik Tengku Hassanal ajak Tunku Azizah balik kerana lama bersembang raih perhatian ramai. Tengku Hassanal Ibrahim Alam Shah dilahirkan pada 17 September 1995 di Hospital Tengku Ampuan Afzan, Kuantan, Pahang. Baginda memegang gelaran Tengku Mahkota dan pemangku raja Pahang. Baginda adalah anak kedua kepada Sultan Pahang, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah, dan Tunku Ampuan Pahang, Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah.

Tengku Hassanal memulakan pendidikannya di Sekolah Rendah Sherburne, United Kingdom pada tahun 2002 hingga 2007, sebelum meneruskan pengajian ke Sekolah Menengah ST THOMAS, Kuantan pada tahun 2008 hingga 2012.

Baginda juga melanjutkan pelajaran ke Universiti of Notthingam. Pada Mei 2018, Tengku Hassanal menamatkan pengajian dari Geneva School Of Diplomacy and Relations, Switzerland dengan Ijazah dalam hubungan Antarabangsa. Kemudian baginda melanjutkan pelajaran di Akademi Tentera Diraja Sandhurst, United Kingdom.

Teknik Tengku Hassanal ajak Tunku Azizah balik kerana lama bersembang raih perhatian ramai

“Ooo Anak Raja Pun Sama Macam Aku, Susah Ajak Mak Balik Hahaha” – Netizen

Baru-baru ini, satu video yang dimuat naik di laman media sosial TikTok milik @this.7_tengkuhassanal telah menjadi viral. Video tersebut kini telah mendapat perhatian ramai dengan jumlah tontonan sebanyak 302 ribu, tanda suka sebanyak 16 ribu, dan sebanyak 426 komen.

Di dalam video tersebut, Tengku Hassanal memaparkan dirinya mengajak Tunku Azizah untuk beredar kerana sibuk bersembang.

@this.7_tengkuhassanal Test 1 2 3#crownprince #tengkumahkotapahang #tengkuhassanal ♬ original sound – this.7

Rata-rata netizen terhibur melihat video tersebut. Mereka juga menyatakan bahawa anak Raja juga sama seperti mereka yang mengajak ibu masing-masing untuk pulang jika terlalu lama bersembang.

Apa pun, semoga kita semua diberkati dengan rezeki yang melimpah ruah dan keberkatan hidup di dunia dan di akhirat. Apa pendapat anda?

Baca Lagi:
Makin naik kepala! Rohingnya selamba buka kebun atas tanah milik kerajaan
Wajah terkini Faisal Halim ketika sidang media
Misteri tasik penuh tengkorak manusia di pergunungan Himalaya yang masih belum terungkai
CATEGORIES