Tak padan dengan ‘janda’, tinggal rumah macam ‘rumah puaka’- Owner rumah mengamuk

Tak padan dengan 'janda', tinggal rumah macam 'rumah puaka'- Owner rumah mengamuk

Tak padan dengan ‘janda’, tinggal rumah macam ‘rumah puaka’- Owner rumah mengamuk. Disebabkan hndak menolong seorang wanita berstatus janda dengan memberi sewa rumah dengan harga murah, satu pasangan bagaikan dikhianati apabila rumah yang disewakan ditinggalkan dalam keadaan yang sangat kot0r.

Menurut tuan rumah dalam video yang dimuat naik di Tik.Tok, dia meluah.kan rasa kesal apabila niat baiknya untuk memberi keselesaan disia-siakan oleh penyewa.

Tambahnya lagi, dia sanggup menetapkan harga sewa serendah RM400 sebulan dan memasang awning pada bahagian parkir kereta demi kesenangan penyewanya.

Tak padan dengan 'janda', tinggal rumah macam 'rumah puaka'- Owner rumah mengamuk

@misiteratai Kita ni tuan rumah Bila sewakan rumah memang kita harap la org jaga rumah kita elok2 Kita pk nak org selesa tu pasangkan awing siap mozek kat car porch dengan sewa sebulan rm400 sahaja…mana nak dapat zaman ni Bila rate bank naik baru la kita naikkn sewa pada rm450/sbln Tp sewa manjang tunggak..tapi dia claim bayar terlebih Bila mintak banyak alasan siap ugut kita plk lagi..x padan dengan jandanya Lepas tu tinggalkan rumah cam rumah puaka #penyewadarineraka #penyewapengotor #baukencing ♬ bunyi asal – misiteratai

Bila sewakan rumah mem4ng kita harap la orang jaga rumah kita elok-elok. Kita fikir nak orang selesa tu pasangkan awning siap mozek kat car porch dengan sewa sebulan RM400 sahaja…”

Bagai.manapun, menurut tuan rumah, penyewa tersebut sering kali ber.tangguh untuk membayar sewa dan lebih menyakit.kan hati apabila rumah sewa ditinggalkan dalam keadaan yang digambarkan seperti ‘rumah puaka’.

Tapi sewa manjang tunggak..tapi dia claim bayar terlebih…Bila minta banyak alasan siap ugut kita pula lagi..tak padan dengan jandanya…Lepas tu tinggalkan rumah macam rumah puaka.”

Tak padan dengan 'janda', tinggal rumah macam 'rumah puaka'- Owner rumah mengamuk

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen terkejut dengan harga sewa yang ditetapkan dan mengkritik sikap tidak bertanggung.jawab penyewa berkenaan.

Baca Lagi:
Artis ‘tersohor’ tanah air disenaraikan menganggotai Dewan Tertinggi MN
Tanah runtuh hempap tapak perkhemahan di Father’s Organic Farm, 69 dikhuatiri terperangkap
Netizen perasan sesuatu yang tak kena dalam rumah Aishah, penyudahnya netizen pula kena marah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *