“Siapa cakap bulan puasa jin diikat?”, Lelaki ini kongsi cerita bermalam di puncak Gunung Jerai

“Siapa cakap bulan puasa jin diikat?”, Lelaki ini kongsi cerita bermalam di puncak Gunung Jerai

“Siapa cakap bulan puasa jin diikat?”, Lelaki ini kongsi cerita bermalam di puncak Gunung Jerai. Macam2 ganguan yang aku alami disini semalam, sepanjang bermalam berseorangan di puncak Gunung Jerai, siapa cakap bulan puasa jin “diikat”? sebenarnya yang kena ikat syaitan dan jin yang kuat2 saja… tak caya? mari aku bawa dan cuba tidur seorang diri disini, nanti siang aku ambil.

Ok ceritanya bergini, pada jam lebih kurang 1 am, terdengar benda berlari seperti berkaki 4, aku anggap saja babi hutan..

aku tidur dalam khemah tanpa cahaya lampu, tetapi aku pasang lampu di luar khemah ku 4 penjuru, supaya aku nampak bayang2 dari dalam khemah ku, sekiranya ada benda yang lalu di luar khemah ku.

"Siapa cakap bulan puasa jin diikat?", Lelaki ini kongsi cerita bermalam di puncak Gunung Jerai

pada jam 2am + +, aku nampak bayang panjang, seperti berkaki dua, aku masa ni memang yakin mesti orang, aku terus buka zip khemah dan jenguk kepala melihat disekeliling luar khemah aku, tapi tiada siapa?? jika betul orang, takkan sebegitu pantas dia hilang..??

aku tak puas hati, terus ambil lampu dan keluar dari khemah aku suluh disekeliling dan di lorong2 yang ada, namun tak ada sapa pun, masa ni hati aku dah mula fikir tentang benda ghaib..

oleh sebab aku mengantuk, aku terus masuk dalam khemah dan sambung tidur…. pada jam 4am + + aku terjaga lagi dari tidur, kerana aku terasa kepala aku sepeti dipegang oleh sesuatu, aku terus bangun keluar dari khemah, aku rasa tak puas hati dan geram…

aku dah malas nak tidur, jam pun masa tu dah nak hampir 5am, aku terus sahur makan daging burger bersama air kosong, kemudian aku terus tak tidur sehingga subuh..

kemudian aku sambung tidur balik lebih kurang jam 7am dan terjaga dari tidur, kerana terdengar seolah orang berjalan dan bersembang.. aku sempat rakam satu

video… nanti aku upload..

nak berbuka puasa dulu….

Baca Lagi:
Roti john RM10 isi dalam macam karipap inti oksigen
Rupanya ini penyanyi asal lagu drama popular ‘Diari Ramadan Rafique’ buat ramai terkejut
Baru hamil 2 minggu, wanita keguguran akibat tertekan selepas dapat tahu suaminya gay
CATEGORIES