Senarai tarikh penting bayaran Bantuan Khas Kewangan RM700 & RM350

Senarai tarikh penting bayaran Bantuan Khas Kewangan RM700 & RM350

Senarai tarikh penting bayaran Bantuan Khas Kewangan RM700 & RM350. Bayaran Bantuan Khas Kewangan. Pelbagai jenis bantuan kewangan telah diperkenalkan oleh pihak Kerajaan bagi membantu mereka yang memerlukan.

Bantuan-bantuan ini diperkenalkan melalui pelbagai Kementerian atau Jabatan di peringkat Persekutuan atau Negeri sesuai dengan tanggungjawab dan kumpulan sasar masing-masing.

Salah satunya adalah Bantuan Khas Kewangan sebanyak RM700 dan RM350 melalui Kerajaan Persekutuan kepada mereka yang berkelayakan.

Senarai tarikh penting bayaran Bantuan Khas Kewangan RM700 & RM350

Ini adalah maklumat lebih jelas berkenaan bantuan kewangan ini

Penerima Bantuan Khas Kewangan (BKK) RM700 & RM350

Menurut kenyataan Kerajaan pada bulan Ogos lalu, pembayaran BKK RM700 ini akan diberikan kepada semua anggota perkhidmatan awam Gred 56 dan ke bawah.

Manakala, RM350 pula diberikan kepada para pesara dan veteran Kerajaan tidak berpencen. Semua pembayaran ini akan membabitkan implikasi kewangan kepada sebanyak RM1.3 bilion

Tarikh Pembayaran Bantuan Khas Kewangan (BKK)

TERKINI: Bantuan Khas Kewangan (BKK) 2023 akan mula dibayar pada 17 Januari 2023. Bantuan akan melibatkan 1.3 juta penjawat awam gred 56 dan ke bawah serta pesara kerajaan.

Baca Lagi:
Member selalu nak pinjam duit?, ini yang perlu anda lakukan – Semoga berjaya
Pemuda Amerika datang Malaysia jual nasi lemak laku keras, siap kongsi resipi lagi supaya sambal jadi lemak@
‘Duit menantu sendiri suka anggap duit dia juga’ – Muhasabah diri makcik
CATEGORIES