Selepas dikritik, Datuk Syafinaz muat naik video dengan penampilan terbaru, kali ini ramai yang mendoakannya

Selepas dikritik, Datuk Syafinaz muat naik video dengan penampilan terbaru, kali ini ramai yang mendoakannya

Selepas dikritik, Datuk Syafinaz muat naik video dengan penampilan terbaru, kali ini ramai yang mendoakannya. Penyanyi dan guru vokal, Datuk Syafinaz Selamat mendapat perhatian warganet apabila tampil sopan dalam sebuah perkongsian di media sosial miliknya.

Menerusi perkongsian di Instagram, Syafinaz memuat naik satu rakaman video yang memaparkan dia sedang membuat promosi mengenai sebuah karnival. Lebih menarik perhatian, dalam rakaman tersebut pelantun lagu Ingin Bersamamu itu tampil sopan dengan mengenakan hijab serba gelap.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata peminat meluahkan rasa teruja melihat penampilan Syafinaz yang sopan berhijab itu. Malah ramai juga mengagumi kecantikan penyanyi itu yang kekal jelita biarpun usianya kini mencecah 50 tahun.

Selepas dikritik, Datuk Syafinaz muat naik video dengan penampilan terbaru, kali ini ramai yang mendoakannya

Sehingga artikel ini ditulis, perkongsian Syafinaz itu telah meraih 16,000 tontonan dan lebih 2,000 tanda suka.

Haritu kena kritik sebab pakaian mencolok mata, tapi tindakan Datuk Syafinaz kalini buat ramai yang mendoakan.

Beberapa video Datuk Syafinaz Selamat mengajar teknik pernafasan yang betul buat qari dan qariah dalam satu kelas tarannum baru-baru ini sememangnya menarik perhatian ramai.

Biasanya, kita sering lihat selebriti yang juga pensyarah muzik ini menjadi juri dalam pertandingan nyanyian, namun tidak sangka beliau turut terlibat dalam kelas bacaan al-Quran buat para qari dan qariah. Bersungguh curah ilmu.

Dalam satu video yang dikongsikan peminat beliau di akaun TikTok, dapat dilihat Datuk Syafinaz dengan bersungguh-sungguh mengajar teknik pernafasan yang betul buat peserta yang mengikuti begkel tersebut. Klik sini untuk lihat video.

Menerusi video itu, qariah berkenaan telah mengikuti saranan guru vokal terbabit dan bacaan tarannumnya terdengar lebih baik.

Perkongsian daripada akaun @syafinazselamat.fans itu berjaya menarik perhatian ramai dan kebanyakan mereka tinggalkan komen dengan memuji ilmu yang diperoleh diberikan kepada orang ramai tidak hanya kepada golongan penyanyi sahaja.

Mereka juga mendoakan agar Datuk Syafinaz mendapat pahala yang berganda-ganda kerana membantu para qari dan qariah memperbetulkan teknik pernafasan dalam tarannum mereka agar terdengar lebih baik dalam mengalunkan ayat suci al-Quran.

Ilmu bermanfaat bukan untuk menyanyi je. Ustazah yang mengikuti bengkel di Akademik Tarannum Negeri Sembilan itu turut mengakui sangat berterima kasih dengan ilmu yang dicurahkan dan memberikan 5 bintang ke atas kelas kelolaan Datuk Syafinaz.

Baca Lagi:
Pekerja kilang dipenjara 9 tahun curi dua kotak rokok
Helikopter tentera terhempas, tiada mangsa dilapor selamat
‘Didakwa tutup rezeki orang’, wanita jual nasi lemak RM1 diserang peniaga
CATEGORIES