Sebar maklumat dalaman IPD Shah Alam, pelawak terkenal dan isteri direman

Sebar maklumat dalaman IPD Shah Alam, pelawak terkenal dan isteri direman

Sebar maklumat dalaman IPD Shah Alam, pelawak terkenal dan isteri direman. Polis telah menahan seorang pelawak bersama isterinya pada hari Isnin untuk disiasat mengenai kes penyebaran maklumat dalaman yang berkaitan dengan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Shah Alam di sini.

Difahamkan, pasangan berusia 37 dan 38 tahun itu ditahan semasa mereka memberi keterangan di Balai Polis Seksyen 9, di sini, kira-kira jam 7 petang.

Polis juga telah merampas telefon bimbit untuk tindakan lanjut. Kedua-dua individu tersebut kemudian direman selama dua hari sehingga Rabu setelah dihadapkan ke Mahkamah Shah Alam.

Sebar maklumat dalaman IPD Shah Alam, pelawak terkenal dan isteri direman

Kes ini sedang disiasat mengikut Seksyen 504 Kanun Keseksaan, Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998, dan Seksyen 14 Akta Kesalahan Kecil 1955. Datuk Hussein Omar Khan, Ketua Polis Selangor, mengesahkan penahanan kedua individu itu apabila dihubungi.

Sebelum ini, terdapat penularan di aplikasi Telegram berkenaan dengan gambar-gambar yang melibatkan program lawatan Datuk Sahabudin Abd Manan, Pengarah Jabatan Logistik dan Teknologi Bukit Aman, ke IPD Shah Alam.

Baca Lagi:
“Bukan hamba kereta”- Lelaki jual nasi goreng tepi jalan guna kereta Mini Cooper buat angkut barang jualan
Hampir 10 tahun aku rapat dengan keluarga mentua, satu hari aku terdetik nak buka HP suami, terkejut baca mesej mereka hina aku
Penumpang tunggal terselamat dari 153 penumpang maut nahas pesawat terhempas di Lautan Hindi
CATEGORIES