Sanggup bakar kulit muka untuk kelihatan muda, akhirnya ini yang terjadi pada wanita ini

Sanggup bakar kulit muka untuk kelihatan muda, akhirnya ini yang terjadi pada wanita ini

Sanggup bakar kulit muka untuk kelihatan muda, akhirnya ini yang terjadi pada wanita ini. Bakar kulit muka. Wanita tak dapat dipisahkan dengan kecantikan. Sebolehnya mahu kelihatan awet muda walaupun umur sudah lanjut. Hinggalah sanggup buat apa saja untuk tampil cantik, kulit muka tegang dan licin.

Inilah yang terjadi pada seorang wanita yang mahu klelihatan awet muda dan tak suka dengan kedutan yang ada pada wajahnya sampai sanggup menahan sakit dengan bakar kulit muka.

Bakar Kulit Muka Untuk Hilangkan Kedutan

Sanggup bakar kulit muka untuk kelihatan muda, akhirnya ini yang terjadi pada wanita ini

Dia ingin memiliki wajah yang awet muda dan tidak suka dengan kedutan yang ada pada wajahnya.

Jadi, untuk merealisaikan perkara ini, dia telah membuang kulitnya dan menghapuskan tanda-tanda penuaan dengan mengambil risiko dengan rawatan yang ekstrem.

Regina Sganzerla, 67 tahun ingin menghapuskan tanda penuaan dan menjalani kaedah invasif. Dia diberikan bahan kimia yang menjanjikan keremajaan kulit

Kaedah rawatan ini tidak menyakitkan dan sangat pantas. Dia hanya akan membakar wajah tuanya dan menghilangkan bintik-bintik penuaan.

Dia telah berjumpa dengan pakar dermatologi, Mariana Losso yang memberitahu tentang kupasan phenol.

“IA ADALAH SATU RAWATAN YANG HEBAT KERANA IA DIPANGGIL PEMBEDAHAN TANPA KERATAN DAN MEMBERI KEREMAJAAN SECARA MENYELURUH,” KATA MARIANA LOSSO.

Sanggup bakar kulit muka untuk kelihatan muda, akhirnya ini yang terjadi pada wanita ini

Prosedur itu dilakukan dengan menyapu asid fenol. Semasa rawatan tersebut, penampilan Regina agak menggerikan tetapi dia sanggup menerima risiko dengan rawatan ini.

“Ia dikatakan luka melecur tahap kedua tapi terkawal,” tambah Mariana Losso lagi.

Dalam beberapa hari pertama, ia kelihatan agak menakutkan. Tetapi selepas bahan kimia di sapu, Regina hanya menunggu dan melihat transformasi yang akan berlaku.

Kemudian, akan ada pengelupasan yang mana ia digunakan untuk menghilangkan kedutan serta parut jerawat dan garis halus di wajah.

Namun, risiko yang bakal dihadapi dan sangat bahaya apabila tidak diamalkan dengan betul.

Selepas 12 hari untuk sesi rawatan ini, muka Regina menjadi sangat merah. Walaupun tidak merasa sakit tapi penampilan agak mengerikan, sehinggalah ia nampak perubahan penampilan barunya.

Dapat Kecaman

Walaupun Regina gembira dengan penampilan barunya dan berjaya tapi dia menerima kecaman daripada pakar kecantikan.

Mereka mengatakan rawatan ini sangat bahaya kerana fenol boleh tembus ke lapisan kulit yang paling dalam dan menyebabkan kesannya boleh membuatkan kulit wajah tidak dapat dibaiki.

 

Baca Lagi:
Harga makanan di kedai makan masih mahal walaupun semua harga barang sudah turun
Kerani dicurigai memiliki empat kenderaan mewah termasuk jenis Rolls-Royce Phantom yang berharga RM6 juta
30 negara rancang hantar aset perang laut dan udara Malaysia
CATEGORIES