Ruhainies kongsi video bersandar di kerusi ‘gaming’, ramai netizen komen nampak sesuatu

Ruhainies kongsi video bersandar di kerusi ‘gaming’, ramai netizen komen nampak sesuatu

Ruhainies kongsi video bersandar di kerusi ‘gaming’, ramai netizen komen nampak sesuatu. Sebelum ini, pelakon jelita iaitu Ruhainies telah memuat naik sebuah hantaran video di laman Instagram beliau berkongsi rasa teruja selepas membuat pembelian kerusi gaming atau gaming chair. Menurut pelakon yang berusia 30 tahun itu, walaupun dia bukanlah seorang yang gemar bermain game namun gembira dengan pembelian tersebut kerana boleh dijadikan sebagai kerusi pejabat juga.

Menerusi video tersebut, Ruhainies atau nama penuhnya Nur Ruhainies Farehah Zainul Ilyas dilihat memakai baju dress berwarna merah sambil duduk bersandar di atas kerusi jenama Coltrine itu.

VIDEO:

“Senang nak buat kerja, balas email semua. Badan tak lenguh dah lepas ni sebab kerusi ni sangat cantik and selesa!”

Ruhainies kongsi video bersandar di kerusi 'gaming', ramai netizen komen nampak sesuatu

Bagaimanapun, lain pula yang menjadi perhatian pengguna media sosial terutama daripada golongan netizen lelaki apabila melihat pelakon Sayang Tak Dikenang itu. Meninjau di ruangan komen, ada segelintir golongan lelaki yang meninggalkan komen berbaur lucah dan ‘double-meaning‘ mengenai Ruhainies.

Reaksi warganet

Ruhainies kongsi video bersandar di kerusi 'gaming', ramai netizen komen nampak sesuatu

Ruhainies jadi ‘mangsa sogokan’ dalam industri?

Pelakon Ruhainies, 30, mendedahkan dirinya pernah diminta barangan mewah oleh seorang individu berpen.garuh dalam industri seni sekiranya mahu dipilih menjayakan sebuah projek drama. Ruhainies berkata, dia tidak percaya apabila am4lan sogokan berlaku kepada dirinya sehingga namanya disenarai hitam.

“Budaya sogokan atau r4suah ini sudah lama diamalkan dalam kalangan industri seni, tapi kejadian ini baru berlaku kepada saya tahun ini. Sebelum ini apabila orang bercerita, saya tak percaya kerana tak berlaku pada diri sendiri sehinggalah terjadi depan mata saya.

“Sekarang ini saya memilih untuk mengunci mulut sebab saya tak nak men.utup periuk nasi individu itu walaupun sekarang ini saya sudah disenarai hitam.

“Individu ini memiliki kuasa di sebuah syarikat. Sebelum ini orang di.sekeliling saya pernah hadapi situasi sama dan ada juga pihak yang minta buat laporan sebab saya ada bukti, tapi saya tidak sampai hati kerana masih fikir masa depannya,” katanya.

Terdahulu, Ruhainies dite.mui pada majlis pelancaran koleksi Rizman Ruzaini RR Cruise 22/23 di RR Flagship Store di Shoppes Four Season Place, baru-baru ini. Menurut Ruhainies, sebagai pelakon dia enggan menja.dikan amalan buruk itu sebagai satu budaya ikutan kerana mampu merosakkan industri seni.

“Saya tidak melayan permin.taannya sebab saya tak mahu amalan ini berterusan. Walaupun mereka sudah menormalisasikan budaya ini, tapi saya tak nak. Jadi saya perlu menghentikan budaya ini, bukan un.tuk diri saya saja tapi untuk bakat-bakat dan penerbit baharu yang nak meningkat naik.

“Lagipun, ia boleh menjadi satu budaya yang tid.ak sihat dalam kalangan penggiat industri kreatif. Saya pun mungkin tidak lama berada dalam ind.ustri seni, jadi saya perlu bertindak dan melindungi penggiat seni yang teraniaya,” katanya.

Terdahulu Ruhainies pernah meluahkan rasa kurang se.nang apabila budaya rasuah bukan saja berlaku dalam industri sukan, malah berlaku dalam industri seni.

Baca Lagi:
Moratorium 6 bulan untuk pelanggan terjejas banjir – Agrobank
Keadaan al-Quran tak terjejas, sedangkan mesin basuh dan tong gas semua terbalik
Pengusaha dobi terkejut, selama ini dapat job cuci karpet sejadah rupanya dari rumah PM10
CATEGORIES