Rider luar negara ‘hentam’ Malaysia gagal baiki jalan berlubang

24d71ea1 de35 4cfa a5f3 7e9b3a3c1958 e1654572639571

Rider luar negara ‘hentam’ Malaysia gagal baiki jalan berlubang.

Tular sebuah video di media sosial mengenai seorang penunggang motosikal luar negara ‘menghentam’ pihak bertanggungjawab yang gagal membaik pulih jalan berlubang di negara ini.

Video berdurasi 49 saat itu dikongsi pemilik akaun Twitter @EppyFizul pada Isnin yang memetik perkongsian @landobrotherhood daripada aplikasi TikTok.

“Macam tu je pihak yang bertanggungjawab kena ‘taruk’ dengan rider luar negara pasal tak reti jaga jalan raya di Malaysia,” ciapnya hingga menarik perhatian netizen.

Menerusi video berkenaan, seorang penunggang motosikal berkuasa tinggi bersama rakannya dipercayai melalui sebuah lebuh raya di Peru dan mendakwa jalan raya di negara itu dalam keadaan baik.

“Kami menunggang motosikal bersama penunggang dari Ireland, Amerika, Ecuador dan Venezuela dan mereka ingin tahu apa yang berlaku.

“Kami melalui jalan yang begitu baik di Peru dan membuatkan ramai tertanya-tanya bagaimana Peru, sebuah negara yang miskin, mampu mempunyai jalan yang baik (sedangkan) tidak ramai orang datang ke sini.

“(Manakala) Pihak berkuasa Malaysia tidak boleh menjaga rakyat sendiri dengan membaiki jalan berlubang. Ini perkara serius, baiki lubang (jalan raya), selamatkan rakyat anda,” kata penunggang luar negara itu.

Baca Lagi:

Kecoh! Katering tak muncul, keluarga pengantin terpaksa gotong royong masak lauk kenduri

6 anak jadi yatim piatu, ibu bapa OKU dirempuh pemandu mabuk

Netizen puas hati tengok kereta Alphard dihimpit Bas, ini makan dia suka parkir ikut suka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *