Restoran cari pekerja yang pandai tebar roti canai, gaji ditawar sebanyak RM16,977

Restoran cari pekerja yang pandai tebar roti canai, gaji ditawar sebanyak RM16,977

Restoran cari pekerja yang pandai tebar roti canai, gaji ditawar sebanyak RM16,977. Sebuah restoran yang menawarkan menu masakan Malaysia di Australia, RotiBar dilapor sedang mencari penebar roti canai dan menawarkan gaji yang lumayan, lapor Mothership SG.

Dalam iklan yang dipaparkan di portal Seek, RotiBar yang beroperasi di Melbourne mengatakan mereka menawarkan peluang pekerjaan tersebut seiring dengan perniagaan mereka yang semakin berkembang.

Restoran cari pekerja yang pandai tebar roti canai, gaji ditawar sebanyak RM16,977

Walaubagaimanapun, apa yang mencuri tumpuan adalah tangga gaji yang ditawarkan bagi jawatan tersebut. Berdasarkan deskripsi yang dinyatakan di portal Seek, gaji tahunan yang ditawarkan adalah diantara AUD 60,000-64,999 (RM188,066-RM203,735). Ini bermakna gaji bulanan yang ditawarkan adalah diantara RM15,672-RM16,977.

Screenshot 2023 08 24 114326

Selain itu, RotiBar turut menetapkan beberapa syarat bagi mereka yang berminat untuk memohon, antaranya mempunyai pengalaman sebagai penebar roti canai dengan diwajibkan mempunyai pengetahuan asas dalam rutin berkenaan. Mereka bagaimanapun akan membekalkan latihan bagi memastikan chef yang dilantik itu menepati standard restoran yang ditetapkan.

Mereka yang berminat juga perlu bersedia untuk bekerja dibawah tekanan, bertanggungjawab dan boleh menerima arahan serta perlu memiliki permit sah untuk bekerja di Australia.

Rata-rata netizen juga tidak sangka gaji yang ditawarkan oleh pihak RotiBar, lebih daripada cukup jika dibandingkan dengan negara Malaysia. Ada juga yang mengatakan nilai wang di sana sememangnya tinggi dan sepatutnya gaji yang ditawar sebegitu.

Baca Lagi:
Ramai bengang T20 tinggal di rumah PPR, ini sebabnya yang ramai tak tahu
Tak tahan digoda, akhirnya isteri aku curang dengan ketua kampung
“Genap 16 tahun kahwin semua aku tanggung, luruh jantung bila check telefon anak jumpa mesej suami dengan wanita lain, aku tazkirah cukup-cukup mereka berdua dan adu pada mentua”
CATEGORIES