Polis buru lelaki pakai baju-T logo PDRM

Polis buru lelaki pakai baju-T logo PDRM

Polis buru lelaki pakai baju-T logo PDRM. Polis sedang mencari seorang lelaki yang memakai baju-T dengan logo Polis Diraja Malaysia (PDRM) kerana memarkirkan kenderaannya di kawasan larangan di Jalan PJU 8/8, Damansara Perdana, Selangor, berdekatan bangunan Empire.

Asisten Komisioner Shahrulnizam Ja’afar@Ismajl, Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, menyatakan bahawa lelaki tersebut sedang disiasat selepas video viral menunjukkan dua gambar dan satu video berdurasi 13 saat yang melibatkannya.

“Dalam video yang tular itu, pemandu tersebut ditegur oleh seorang pengguna jalan lain kerana menurunkan penumpang di tempat yang dilarang,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Polis buru lelaki pakai baju-T logo PDRM

Shahrulnizam menjelaskan bahawa siasatan menunjukkan insiden berlaku pada jam 8.30 pagi pada 3 Julai lalu di mana pemandu sebuah kereta Volkswagen Polo Hatchback sedang menurunkan isterinya yang bekerja di bangunan berhampiran lokasi tersebut.

Beliau menambahkan bahawa pemeriksaan awal mendapati pemandu tersebut bukanlah seorang pegawai polis dan baju yang dipakainya diperoleh semasa mengikuti acara rasmi PDRM di Shah Alam.

Oleh itu, polis kini sedang berusaha mencari pemandu kereta tersebut dan individu yang menyampaikan video tersebut untuk siasatan di bawah Seksyen 48(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Shahrulnizam menggesa orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kes ini untuk menghubungi pegawai penyiasat trafik, Inspektor Muhammad Hisyam Azih di talian 017-7378704 bagi membantu dalam siasatan.

“Saya ingin menegaskan kepada orang ramai supaya tidak membuat tuduhan atau fitnah terhadap mana-mana pihak termasuk pihak penguatkuasa tanpa bukti yang sahih,” katanya.

Shahrulnizam menegaskan bahawa sesiapa yang sengaja mengeluarkan kenyataan fitnah boleh dikenakan tindakan mengikut Seksyen 500 Kanun Keseksaan.

Baca Lagi:
Cara buat pewangi rumah paling jimat di dunia, comfirm satu rumah bau harum semerbak
“Mentua dan adik ipar kaki pau, selalu order makanan mahal-mahal, aku dan suami jadi mangsa kena bayar semua makanan mereka”
“Cara orang lama memang padu!”- Pakcik tolong anak buah ‘tackle’ awek raih perhatian ramai
CATEGORIES