Pinjaman Peribadi GOpinjam Touch ‘n Go ‘Jerat’ rakyat jadi muflis undang pertikaian netizen

1536354

Pinjaman Peribadi GOpinjam Touch ‘n Go ‘Jerat’ rakyat jadi muflis undang pertikaian netizen.

Pada 1 April 2022, kami melaporkan bahawa Touch ‘n Go eWallet telah memperkenalkan produk kewangan baharu iaitu skim pinjaman peribadi digital yang dikenali sebagai GOpinjam.

Skim pinjaman peribadi digital tersebut membolehkan pengguna yang layak boleh memohon pinjaman peribadi sehingga RM10,000 dengan ansuran fleksibel dari 1 minggu hingga ke 12 bulan.

Apa yang mengejutkan adalah kadar faedah tetap antara 8% sehingga 36% setahun bergantung kepada tempoh pinjaman. Kadar faedah yang agak tinggi mendapat perhatian ramai.

Menjengah ke ruangan komen perkongsian di page The Vocket, rata-rata netizen mengatakan ini adalah ‘jerat’ untuk orang ramai kerana boleh membuatkan mereka muflis jika tidak mampu membayarnya kelak.

photo 2022 04 03 09 35 11

photo 2022 04 03 09 35 17

photo 2022 04 03 09 35 20

Bukan itu sahaja, para netizen turut berpendapat kadar interest yang dikenakan cukup tinggi dan akan memakan diri. Malah, rata-rata netizen turut menasihati anak muda agar tidak terpengaruh untuk membuat pinjaman yang mengamalkan riba.

Segelintir netizen juga berpendapat untuk membebankan diri sendiri dengan membuat pinjaman yang memiliki kadar interest tinggi. Untuk pengetahuan anda, CIMB e-Zi Tunai adalah produk perbankan konvensional dan tidak mematuhi Syariah.

Baca Lagi:

Tiga anak melayu kini berjaya di UK bisnes Ganja, kalau dekat Malaysia comfirm kena gantung!

Ini sebab jarang mimpi ‘Mak Ayah’ ramai yang tidak tahu soal ini..

Ini fakta daun ganja yang ramai tidak tahu..Patutlah Freemason haramkan ganja, rupanya….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *