Pengetua sekolah wanita kena halau dari pejabat

Pengetua sekolah wanita kena halau dari pejabat

Pengetua sekolah wanita kena halau dari pejabat. Video yang merekam seorang pengetua wanita yang diusir dari kerusinya oleh beberapa individu telah menjadi viral di media sosial.

Kejadian tersebut berlaku di Sekolah Perempuan Bishop Johnson di Prayagraj, Uttar Pradesh, India. Sebuah kumpulan kakitangan sekolah yang dipimpin oleh pengerusi institusi meminta pengetua tersebut meninggalkan jawatannya dengan serta-merta. Dia cuba mempertahankan kedudukannya namun akhirnya diusir secara paksa, dan telefonnya turut dirampas.

Pengetua yang baru dilantik kemudiannya mengambil tempat duduknya dengan sambutan tepukan dari mereka yang hadir.

Pengetua sekolah wanita kena halau dari pejabat

Kejadian ini berpunca daripada dakwaan penipuan yang dikaitkan dengan kebocoran kertas peperiksaan Pegawai Semakan-Penolong Pegawai Semakan (RO-ARO) UPPSC pada 11 Februari. Bishop Maurice Edgar Dan, yang mewakili Keuskupan Lucknow, mendakwa bahawa sekolah tersebut terlibat dalam penipuan berjuta-juta yang berkaitan dengan kebocoran kertas peperiksaan tersebut.

Menurut Bishop Dan, salah seorang kakitangan sekolah telah ditahan oleh Pasukan Tindakan Khas (STF) atas kebocoran kertas peperiksaan tersebut, dan penglibatan Pengetua Parul Solomon juga terbongkar.

Pengetua Solomon dipecat setelah dituduh terlibat dalam skandal tersebut. Pada 11 Februari, kertas peperiksaan tersebut bocor sebelum peperiksaan dimulakan di Prayagraj. STF Uttar Pradesh menahan sepuluh individu termasuk Vineet Yashwant, pentadbir pusat peperiksaan di Bishop Johnson Girls School, yang didakwa telah membocorkan kertas peperiksaan tersebut dengan mengambil gambar pada pukul 6:30 pagi menggunakan telefon bimbit.

Baca Lagi:
Rupanya suri rumah boleh buat duit hingga ribuan ringgit, ini caranya
Uci Luna tak boleh daftar sijil lahir anak, rupanya dah setahun kahwin tak ada sijil nikah
Wanita jaga kaunter stesen minyak menangis kena tanggung rugi RM3 angkara makcik pandai putar belit
CATEGORIES