Pelanggan terkejut cili potong kena cas lebih RM3, selalunya free kan?

Pelanggan terkejut cili potong kena cas lebih RM3, selalunya free kan?

Pelanggan terkejut cili potong kena cas lebih RM3, selalunya free kan? Seorang pelanggan terperanjat apabila sebuah restoran East di Bandar Ngee Ann, Singapura, mengenakan caj sebanyak S$1 (RM3.48) untuk sepiring kecil cili potong, seperti yang dilaporkan oleh portal berita MSNews hari ini.

Pada Isnin yang lepas, pelanggan tersebut menggunakan platform media sosial Facebook untuk menyatakan kehairan beliau terhadap fakta bahawa sebuah restoran terkenal itu mengenakan caj untuk cili potong.

Pengurus restoran tersebut mengaitkan caj tersebut dengan kenaikan harga barang-barang serta kerumitan proses memotong cili.

Pelanggan terkejut cili potong kena cas lebih RM3, selalunya free kan?

Pelanggan tersebut menyatakan bahawa caj sebanyak S$1 tersebut tidak termasuk cukai barang dan perkhidmatan (GST) serta yuran perkhidmatan.

Dia juga menegaskan bahawa kesemua ini adalah tentang wang di Singapura.

Pelanggan tersebut mengatakan bahawa dia tidak pernah dikenakan caj sedemikian kecuali di sebuah restoran di lapangan terbang Hong Kong.

Baginya, dia boleh mendapatkan sebungkus cili dengan harga yang lebih murah di pasar raya.

Baca Lagi:
Guru puji murid perempuan susukan adik ketika belajar, ‘janji tak ponteng sekolah’
‘Aku sebenarnya biseksual’- Lelaki ini luah masalah suka lelaki dan perempuan, pernah diraba dan diliwat ketika umur 8 tahun
Ini cara mudah nak tahu telur segar atau tembelang yang ramai tak tahu
CATEGORIES