Pelakon Zaidi Omar dedah rumahnya tak ada gula, hanya minum air kosong

Pelakon Zaidi Omar dedah rumahnya tak ada gula, hanya minum air kosong

Pelakon Zaidi Omar dedah rumahnya tak ada gula, hanya minum air kosong. Pelakon veteran, Zaidi Omar, 64, mendedahkan dia tidak mengamalkan pemakanan yang berunsurkan gula malah, sentiasa minum air kosong untuk kekal bertenaga demi meneruskan gaya hidup yang sihat. Menerusi laporan Utusan Malaysia, dia mengakui tidak mengambil pemakanan yang manis sejak daripada dahulu lagi dan mengamalkan senaman di gimnasium pada setiap hari untuk menjaga kesih4tannya.

“Di rumah saya tidak ada gula. Kalau pergi ke mana-mana majlis, saya tidak akan mengambil minuman manis, sebaliknya hanya minum air kosong,” katanya. Bukan itu sahaja, pelakon kelahiran Johor itu turut memaklumkan untuk mengelakkan berat badan naik secara mendadak, dia hanya makan nasi separuh pinggan sahaja.

Pelakon Zaidi Omar dedah rumahnya tak ada gula, hanya minum air kosong

Malah, Zaidi akan tidur seawal jam 10 malam untuk mendapatkan rehat yang secukupnya dan jarang untuk keluar daripada rumah untuk lepak bersama rakan-rakannya. “Saya juga jaga pemakanan. Tidak pernah tambah nasi dan hanya mengamalkan pengambilan separuh. Itupun, kadang-kadang tidak habis.

“Kalau tidak ada penggambaran drama, saya akan tidur awal. Pukul 10 malam sudah atas katil. Saya jarang keluar jumpa kawan jika sudah lewat malam,” jelasnya lagi. Disoal tentang filem pendek Aidil & Atok arahan Fauziah Datuk Ahmad Daud, Zaidi memaklumkan, dia amat berbesar hati diberi peluang untuk terlibat dalam naskhah tersebut.

“Bila Ogy tawarkan watak Atok, saya terus bersetuju. Ini filem dakwah, tetapi bukan ceramah. Saya rasa bertuah diberi peluang terlibat dalam filem ini. “Saya harap, lakonan saya memberi manfaat dan kebaikan kepada mereka yang menonton,” ujarnya. Filem Aidil & Atok yang menerima tajaan Yayasan Ammirul Ummah boleh ditonton secara percuma di YouTube.

Baca Lagi:
Jiran atas tuang asid dalam singki, paip singki meletup terkena 2 anak jiran bawah sampai melecur
Tular gambar Bung Moktar main judi bersama dengan cip bernilai RM50,000 dan RM10,000 atas meja
13 tahun telah berlalu, ramai tak sangka ini kehidupan terkini balu Achik Spin
CATEGORIES