Netizen perasan sesuatu yang tak kena dalam rumah Aishah, penyudahnya netizen pula kena marah

Netizen perasan sesuatu yang tak kena dalam rumah Aishah, penyudahnya netizen pula kena marah

Netizen perasan sesuatu yang tak kena dalam rumah Aishah, penyudahnya netizen pula kena marah. Menerusi kemas kini di Instagram, Aishah berkata, seseorang harus menyimpan pendapat sendiri apabila ingin berkata tentang hal orang lain.

“Terkadang orang perlu belajar untuk tidak berkongsi pilihan dan selera peribadi kepada orang lain. Tak payah nak pandai-pandai sangatlah nak komen rumah orang lain nak cat warna apa.

“Yang korang rasa entitled sangat dah kenapa? Kata tak sesuai, panaslah… hello kau dah pernah masuk rumah I ke?

“Ada seorang lagi dah diterangkan yang rumah I rumah lama jadi tak sesuai nak buat konsep cat all white. Masih jugak nak bertegas ia ‘menenangkan… macam kat rumah I’. Hadoi ada aku kisah?” katanya.

Netizen perasan sesuatu yang tak kena dalam rumah Aishah, penyudahnya netizen pula kena marah

Dalam masa sama, penyanyi lagu Janji Manis Mu itu berkata, seseorang hanya perlu memberikan pendapat jika ditanya.

“Macam masuk rumah orang, sama juga peradabannya dalam media sosial ini. Tak ada sesiapa minta pandangan you pun, bukan you yang duduk rumah ni.
“Maybe masa tu you boleh complainlah tak berkenan warna cat yang Ipilih kot. Sometimes we need to learn to only give our opinions only when asked. Especially if regarding things involving one’s own taste.

Other wise just shut up! Anyway, orang-orang ni would never get an invite to my place.

Netizen perasan sesuatu yang tak kena dalam rumah Aishah, penyudahnya netizen pula kena marah

Komen netizen

“Tah..akak tengok cantik jaa.. rumah yg mengata tu cantik sangat ke? Kena sangat ke warnanya. Itu warna pilihan dia.biarlah janji penghuni rumah tu happy sebab dia yg mengadap rumah tu.

“Orang zaman sekarang suka busy body, nak komen segala macam, itu hak dia rumah dia duit dia buat rumah apa pun dia suka, org mcm ni sundal mulut.

“jgn kritik pasal rumah org rumah dia sukahati nak cat warna apa selera dia yg kau pandai2 kritik apa hal kau cat la rumah kau

“Kelakar betul…berani tayang dimata org lain, berani lah mendengar komen org lain.
Klu tidak jgn kongsi dgn org lain. Lebih baik buat utk tatapan sendiri dan kepuasan hati sendiri…

Baca Lagi:
Ingatkan sampah, rupanya 1 keluarga dalam guni dibawa arus sungai
Bakal pengantin melecur teruk, tong gas meletup ketika goreng ikan
Duit banyak simpan dalam stor, terpaksa panggil sekampung bantu tolong kirakan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *